Ülkücülük, Türk milletinin bekası ve refahı için Başbuğ Alpaslan Türkeş’in izinde fedakârca mücadele etme ülküsünü benimsemiş bir ideolojidir. Bu ideolojinin gençlik hareketi olan Ülkü Ocakları ise, Türk gençliğini milli ve manevi değerler etrafında toplayarak geleceğe hazırlayan köklü bir teşkilattır.
Mekanı cennet Başbuğumun şu sözleri hala kulağımda çınlıyor ; ‘’Türk Töresinin bir şartı da yüksek vazife duygusudur. Vazifeyi her ne pahasına olursa olsun yapmaktır. Diğer bir şart, toplum uğrunda her çeşit fedakârlığı yapmaktır. Millete hizmet yolunda şahsi menfaatlerden, şahsi zevklerden feragattir. Vazgeçmektir. Kişiler kendilerini millet için feda ederler. Türk Milleti'nin büyüklüğü böyle yükselecektir. Onu sizler yaşatacak, sizler yükselteceksiniz. Türk Töresinin en önemli bir gereği de sır saklamaktır. Sır saklamak.’’
Ülkücü olmanın sadece bir kimlik değil, aynı zamanda bir sorumluluk ve adanmışlık gerektirdiğine inanırım. Bu sorumluluk, özellikle tarihi ve kültürel zenginliğiyle bilinen Konya gibi şehirlerde daha da derin anlamlar kazanır.
Konya, Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapmış, Mevlana'nın manevi mirasına ev sahipliği yapan ve köklü bir ilim ve irfan merkezi olan bir şehirdir. Bu nedenle, Konya'da Ülkücü olmak, sadece siyasi bir duruş değil, aynı zamanda bu zengin tarihin ve manevi birikimin de bilincinde olmayı gerektirir. Konya Ülkü Ocakları, bu bağlamda, gençlere sadece milliyetçi bir şuur aşılamakla kalmaz, aynı zamanda onları tarihlerine, kültürlerine ve manevi değerlerine sahip çıkmayı öğretmiştir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım büyük olduğu kadar anlamlı olan Dünyadaki Türkleri yakından ilgilendiren “Ülkü Ocakları olarak çok iyi biliyoruz ki Türk milleti yalnızca Anadolu’da değil, Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Amerika’ya kadar dünyanın dört yanında yaşayan büyük bir aileyiz diyerek “Türkofobi İzleme Merkezi’’ ni hayata geçirmiştir. Genel Başkanımız sayın Ahmet Yiğit Yıldırım’ı canı gönülden kutlarım. Ülkücü gençliğe böyle bir lider lazım.
Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Türker Türkoğlu ise dik duruşu ve eğitime vermiş olduğu hassasiyetle, Konya Ülkü Ocakları, birçok genç liderin ve vatanseverin yetişmesine öncülük etmiştir. Onlar, geçmişten aldıkları mirası geleceğe taşıyarak, Türk gençliğini her türlü zararlı akıma karşı koruma ve onları donanımlı bireyler olarak topluma kazandırma misyonunu üstlenmişlerdir. Konya'nın bu manevi ve kültürel önemi, Ülkü Ocakları'nın çalışmalarına da yansımış ve şehre özgü bir Ülkücülük anlayışının oluşmasına katkı sağlamıştır.
Her gençlik hareketi gibi Ülkü Ocakları da, vizyoner ve kararlı liderlere ihtiyaç duyar. Konya Ülkü Ocakları Başkanı Türker Türkoğlu, bu sorumluluğu omuzlayan isimdir. Kendisi, gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı kalarak geleceğe hazırlanması için çalışmalar yürütmektedir. Türker Türkoğlu'nun liderliğindeki Konya Ülkü Ocakları, sadece ideolojik eğitim vermekle kalmayıp, aynı zamanda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de ağırlık vererek gençlerin çok yönlü gelişimine katkıda bulunmaktadır.
Türker Türkoğlu'nun başkanlığı, Konya Ülkü Ocakları'nın faaliyetlerini daha geniş kitlelere ulaştırma ve gençleri ülkücü harekete dahil etme noktasında kritik bir rol oynamaktadır. Onun liderliğinde, ocakların bir eğitim, kültür ve dayanışma merkezi olarak işlev görmesi hedeflenmektedir. Bu çabalar, Konya'daki gençlerin vatanseverlik, ahlak ve disiplin gibi değerleri benimsemesine ve bunları yaşamlarının bir parçası haline getirmesine yardımcı olmaktadır.
Konya'da Ülkücü olmak, sadece siyasi bir kimlik değil, aynı zamanda bir gelenek, sorumluluk ve adanmışlık meselesidir. Evim ve yuvam olan ocaktan işim icabı biraz uzak kalsam da her daim 46 yıl önce bizleri yetiştiren ocak başkanlarımız gibi hala Konya Ülkü Ocakları, bu değerleri koruyarak gençleri aydınlık bir geleceğe hazırlayan önemli bir teşkilattır. Türker Türkoğlu gibi liderlerin çalışmalarıyla da bu misyon, kararlı bir şekilde sürdürülmektedir. Sayın başkanımız Türker Türoğlu'na gençlerimiz adın şükranlarımı sunarım. Allah Kendisinden Razı olsun .
Yazımı çocukken ettiğimiz yeminle tamamlamak istiyorum
ÜLKÜCÜ YEMİNİ
Allah’a , Kur-an’a , Vatana , Bayrağa yemin olsun.
Şehitlerim , Gazilerim emin olsun
Ülkücü Türk Gençliği olarak , Komunizme , Kapitalizme ,
Faşizme ve her türlü Emperyalizme karşı mücadelemiz sürecektir.
Mücadelemiz son Nefer , son Nefes , son Damla Kana kadardır.
Mücadelemiz milliyetçi Türkiye’ye Turana kadardır.
Ülkücü Türk Gençliği olarak ,
Yılmayacağız , Yıkılmayacağız , Başaracağız , Başaracağız ,
Başaracağız .
Allah Türk’ü Korusun ve Yüceltsin.
Amin
SAYGILARIMLA VESSELAM !!