GÜNCEL

TÜBİTAK’taki Toplantıya Selçuk Üniversitesi De Katıldı

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü, önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. “COVID-19'a Karşı Bilimsel Yanıt” Projesi Bilgi Günü ve “TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü Tanıtım Programı”na, Selçuk Üniversitesinden akademisyenler de katıldı.

TÜBİTAK’taki Toplantıya Selçuk Üniversitesi De Katıldı

“COVID-19'a Karşı Bilimsel Yanıt" Projesi Bilgi Günü ve “TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü Tanıtım Programı”, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinde düzenlendi. Program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü (TÜSEB), Covid-19 Türkiye Platformu, üniversiteler ve ilaç firmaları olmak üzere çok geniş bir yelpazeden oluşan üst düzey katılımcılarla gerçekleştirildi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da eşlik ettiği programa Selçuk Üniversitesinden Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Erganiş, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadir Koçak, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Balevi ve Dr. Ayşegül İlban katıldı.

Resim önizlemesi

TÜBİTAK İlaç ve Aşı Geliştirme Kampüsü, biyoteknolojik ilaç üretiminde hem akademiye hem de sanayiye alt yapı hizmeti verecek. Kampüs, Ulusal Biyolojik ve Kimyasal Test Merkezi ve Medikal Biyoteknoloji Mükemmeliyet Merkezinden oluşuyor. Test merkezinde tanı, ilaç ve aşılar geliştirilirken Mükemmeliyet Merkezi hazırlanan molekülleri üretiyor. Merkezlerin önceliği hedefe yönelik tedavinin temelini oluşturan biyoteknolojik ilaçlar üretmek.

 

Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Erganiş, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezindeki toplantıda COVID-19 pandemisine karşı Türkiye’nin gösterdiği reaksiyon, belirli aşamaya gelen aşı projeleri, yaşanan aksaklıkların nedenleri, karşılaşılan sıkıntılar, eksik olan altyapılar, yeni bir pandemi ile karşılaşılması durumunda atılacak adımların değerlendirildiğini söyledi. Prof. Dr. Erganiş, “Pandemi döneminde GMP’li (iyi üretim uygulamaları) pilot üretim merkezimiz yoktu. Olmayınca kamunun farklı yerlerdeki altyapılarını kullandık. Ülkemizde artık devlet bünyesinde GMP’li üretim merkezi var. Buranın çok faydalı olacağı kanaatindeyim.” dedi.

 

AdminAdmin