SAĞLIK

Selçuk Üniversitesinde Sağlık Yönetimi Anlatıldı

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü dolayısıyla “Türkiye Yüzyılı’nda Sağlık Yönetimi” adlı panel düzenlendi.

Selçuk Üniversitesinde Sağlık Yönetimi Anlatıldı

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, “Sağlık kuruluşlarının çağdaş işletmecilik anlayışı ile yönetilmeleri ihtiyacı ve artan rekabete bağlı olarak nitelikli sağlık yöneticisine olan talep gün geçtikçe artıyor. Sağlık yöneticileri diğer profesyonel yöneticilerden farklı yetkinliklere sahip. Başarılı bir sağlık yöneticisi olma yolunda Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve güçlü akademik kadromuzla üstümüze düşen vazifenin bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

Resim önizlemesi

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci de “Yönetim, olağanüstü haller ve afetler döneminde kişileri ne tür reaksiyon gösterebilecekleri ve kişilere, topluma nasıl faydalı bir model sunacaklarıyla ilgili boyut kazanmış durumda. Pandemi ve deprem döneminde de sağlık yönetiminin ne kadar kıymetli olduğunun farkına vardık. Deprem bölgesinde enkazdan çıkarılanlara yapılması gereken sağlık müdahalesi boyutundan başlayıp merkezden o insanlara ulaşmanın yolunu organize etmenin ne kadar değerli olduğunu gördük.” dedi.

Resim önizlemesi

Açılış konuşlarının ardından moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Handan Ertaş’ın yaptığı panele geçildi. Panele konuşmacı olarak katılan Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Koca, “Şu an kullandığımız ilaçların yüzde 93’ünü ülkemizde üretiyoruz. Biz 185 ülkeye ilaç ihraç ediyoruz. Biz, Türkiye markasıyla sağlık turizminde marka olmalıyız. Bizim hekimlerimiz çok iyi. Onun için dünyadan talep görüyoruz. Sağlık turizmi gelirlerinde artık milyar dolarları konuşuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Günümüzde liderliğin belli amaç ve hedeflere ulaşmak için düzenli ve bilinçli olarak insanları etkileme ve yönlendirme yeteneği olarak kabul edildiğini belirten Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı İç Kontrol Dairesi Başkanı Abdullah Yusuf Uğuz da “İyi bir lider, örgüt üyelerine sadece profesyonel başarıya ulaşma konusunda rehberlik eden değil, aynı zamanda onlara güven telkin eden, ikna kabiliyetini kullanan ve çoğunlukla onları motive eden bir kimse konumunda.” diye konuştu.

 

 

AdminAdmin