GÜNCEL

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde ‘Konya ve Sema’ ile ‘Filistin’ temalı etkinlikler

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Konya ve Sema” söyleşisi ile “Filistin Mücadelesi ve Afiş” konulu konferans gerçekleştirildi. Fakültede “Konya ve Sema” isimli heykel yerleştirmesi ile “Filistin” temalı Uluslararası Afiş ve Baskı Sergisi de sanatseverlerle buluştu.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde ‘Konya ve Sema’ ile ‘Filistin’ temalı etkinlikler

Fakültede gerçekleştirilen etkinliklere Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Birsen Limon, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Resim önizlemesi

Güzel Sanatlar Fakültesinde Fulbright Specialist Programı kapsamında bulunan Iowa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Elena Smyrniotis, “Konya ve Sema” konulu söyleşide sanat anlayışı ve çalışmalarında değindiği hususları anlattı. Prof. Elena Smyrniotis, iş hayatına ilk olarak mimarlık - mühendislik alanında başladığını, çalışmalarında kent, çevre ve kentsel peyzaj üzerine odaklandığını söyledi. Mimar olarak doğa, park ve nehirlerin bileşenleriyle uyum içindeki mimari formlar ve şehir manzaralarının ilgisini çektiğini ifade eden Smyrniotis, daha sonraki çalışmalarında şehrin sadece hoş ve gerçekçi görüntülerini sergilemediğini, enerji ve hareketi de yakaladığını dile getirdi. Katmanlı heykellerde anlatılmayan ya da unutulan tarih katmanlarının yeniden inşa edilmesi fikriyle çalışmalar da gerçekleştirdiğini anlatan Smyrniotis, en son yaptığı enstalasyon eserini Konya şehir haritası ve semadan esinlenerek hazırladığını aktardı.

Resim önizlemesi

Söyleşinin ardından Smyrniotis’in Konya şehir haritası ile semadan esinlenerek hazırladığı “Konya ve Sema” isimli heykel yerleştirmesi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

FİLİSTİN TEMALI SERGİ VE KONFERANS

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü ile Selçuklu Gençlik Meclisi tarafından Filistin temalı “Uluslararası Afiş ve Baskı Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

Sergide Filistinlilerin sesini duyurmaya çalışan tasarımcı ve sanatçılara ait eserlerin yer aldığını ifade eden Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat, sergiye fakülte öğretim elemanları dahil 11 ülkeden 48 sanatçının 74 eseriyle katkı sağladığını söyledi. Sergi, 31 Aralık 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin ardından Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü ile Selçuklu Gençlik Meclisince düzenlenen “Filistin Mücadelesi ve Afiş” konulu konferansa geçildi. Konferansta Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü Grafik Haber Müdürü Mevlüt Eren ile Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü Grafikeri Omar Zaghloul, deneyim ve birikimlerini öğrencilerle paylaştı.

Eren, bilgi grafiği (infografik) hakkında tanımlar, bilgi grafiğinin haberin anlaşılmasında kolaylaştırıcı etkileri, bilgi grafiğinin kullanıldığı alanlar, yapılarına göre bilgi grafiği çeşitleri ve kategorilerini anlattı. Eren, sunumunda Anadolu Ajansı olarak İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarında yer alan haberlerde kullandıkları bilgi grafiklerinden de örnekler verdi.

Resim önizlemesi

Zaghloul, İsrail saldırına ilişkin servis ettikleri haberlerde bulunan grafik örnekleriyle birlikte mesleki deneyimlerini paylaştı.

 

 

 

AdminAdmin