GÜNCEL

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrencilerinin Eserleri Sanatseverlerle Buluştu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Dönem Sonu Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrencilerinin Eserleri Sanatseverlerle Buluştu

MEDAŞ Sanat Galerisi’nde yoğun ilgili ile takip edilen açılışa NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Ertekin, akademisyenler, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.

Resim önizlemesi

Kurdele kesimi öncesi günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma gerçekleştiren NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, “Böyle önemli bir faaliyetten dolayı akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. İç mimarlık denilince benim aklıma her zaman güzellik, estetik, uyum, denge, oran ve orantı geliyor. Bu güzellikleri ve bu saydığım özellikleri çalışmalarınızda ortaya koyuyorsunuz. Emin adımlarla yeni eserler, çalışmalar üretmeye devam edelim. Çalışmak her zaman önemlidir. Hem dünyada hem de ahirette Allah çalışana veriyor. Nice güzel işlerde buluşmak temennisiyle sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Öğrencilerimizin Türkiye’de Ender ve Güzel Projelere İmza Atacağından Hiç Şüphemiz Yok”

Resim önizlemesi

“Dönem SonResim önizlemesiu Sergisi” hakkında bilgi veren NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Ertekin ise, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sergimiz Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün bu yılki ilk sergisi. Sergimizde 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerimizin bir dönem boyunca yapmış oldukları eserlerini sanatseverlerle buluşturuyoruz. Çalışmalar, öğrencilerimizin ne kadar başarılı olduklarını ve öğrenim kazanımlarının ne kadar elde ettiklerini de gösteriyor. Dönem Sonu Sergisi’ni her yıl geleneksel hale getirerek öğrencilerin emek vererek uğraştıkları eserlerin taltif edilmesini amaçlıyoruz. Bizim asıl amacımız ise, kendi medeniyet değerleriyle yetişmiş, akademik eğitim ve öğretim döneminde bu değerlerle özdeşleşmiş ve üretecekleri projeler ile konforlu, yaşanabilir ve sürdürülebilir mekânlar tasarlayıp uygulayacak iç mimarlar yetiştirmektir. Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde yetişecek öğrencilerin ülkemizde ve yurtdışında estetik, konforlu, erişilebilir ve sürdürülebilir güzel projelere imza atacaklarından hiç şüphemiz yok” diye konuştu.

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin