GÜNCEL

Konya’da İşletmeler E-Dönüşümle Hem Maliyetlerden Tasarruf Ediyor

Son 23 yılda ihracatını 38 kat arttıran Konya’nın ticarette hızla büyüdüğünü belirten DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, Konya’da dijital dönüşümün hem iş dünyasına, hem de işletmelere olan etkilerinin oldukça büyük ve dönüştürücü olduğunu söyledi.

Konya’da İşletmeler E-Dönüşümle Hem Maliyetlerden Tasarruf Ediyor

Konya’nın Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biri olduğunu belirten DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “Konya son 23 yılda ihracatını 38 kat artıran bir ilimiz. Devam eden projelerin tamamlanmasıyla birlikte birçok alanda olduğu gibi yatırımın da merkezi haline geldi. Konya 3.400'den fazla ihracatçı firmasıyla 180'den fazla ülkeye 3,3 milyar dolar ihracat yaparken, 1,7 milyar dolar dış ticaret fazlası veriyor. Bunlar çok önemli rakamlar. Konya dijital dönüşüme hız verdikçe başarı daha da büyüyecek.“ dedi.

Resim önizlemesi

E-dönüşüm tarafında şartların giderek kolaylaştığının altını çizen Onay, “E-dönüşüme ilk adımı atacak ve e-fatura, e-irsaliye, e-defter gibi e-belgeleri kullanacak olan işletmeler için bulutta olmayan yazılım kullanımında bazı donanım maliyetleri göz korkutucu olabiliyor. Yüzde yüz bulut teknolojisini kullanan bir yazılım seçilmesi halinde, donanım yatırımı yapmadan kullanım sağlanabiliyor. İnternetin olduğu her yerden ister mobil, ister masaüstü cihazlardan kolayca kullanmak mümkün oluyor. Bu yüzden e-belge zorunluluğu kapsamına giren işletme ve KOBİ’lerimize e-dönüşümlerini bulut ERP DİA ile gerçekleştirmelerini içtenlikle tavsiye ediyoruz. DİA Yazılım, Gelir İdaresi Başkanlığı e-fatura entegratörü olarak hizmet veren az sayıda firmadan biri. Direkt kullandıkları muhasebe yazılımı üzerinden üyelerimiz e-belge süreçlerinin tamamını kolayca yönetebiliyorlar. E-irsaliye ile ürünleri sevk edebiliyor, e-arşiv ile son kullanıcıya, e-fatura ile bir e-fatura mükellefine resmi belgelerini tamamen dijital bir altyapı ile elektronik ortamda iletebiliyorlar. Bir nevi mal alım faturası işlevi gören e-müstahsil makbuzu da bu süreçlere dahil oluyor. Zorunlu e-faturaya geçiş dönemi işletmeleri maddi ve manevi olarak asla korkutmamalı. Konya’daki yerel Yetkili DİA İş Ortakları yerinde eğitim, uygulama ve destek hizmetiyle KOBİ’lerin yanında olmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

DİA Yazılım AŞ: 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Teknokent’te kuruldu. Ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan, birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak sürekli Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak, muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır. Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ'lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini artırmaktadır.

 

 

 

 

 

AdminAdmin