GÜNCEL

Konya’da 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Üniversite Güvenlik ve İş Birliği Koordinasyonu Toplandı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Üniversite Güvenlik ve İş birliği Koordinasyon toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Konya’da 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı  Üniversite Güvenlik ve İş Birliği Koordinasyonu Toplandı

2023-2024 Akademik Öğretim döneminde alınacak güvenlik tedbirlerinin konuşulduğu toplantıda; üniversiteler ve üniversitelere bağlı yükseköğretim kurumlarında, yurtlarda, üniversite içerisinde ve çevresinde alınacak güvenlik önlemleri görüşülerek, öğrencilerin barınma ve ulaşım sorunun giderilmesi için kurumların yapılacakları çalışmalar görüşüldü.

Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Vali Vahdettin Özkan; “İçişleri Bakanlığımızın Koordinasyonunda güvenlik hizmetleri yurdun dört bir yönünde iyileştirilirken, aynı zamanda gençlerimizin maruz kalacağı risklerin bertaraf edilmesi yönünde de stratejik düzeyde eylem planları üretilmiştir. Bakanlık düzeyinde alınan bu tedbirler operasyonel birimlere talimat haline getirilmiştir. Konya'da var olan üst düzey iletişimin bereketini de hep beraber görüyoruz.’’ dedi.

Vali Özkan, “Üniversitelerimizin güvenliği ve esenliği için tüm tedbirler alındı”

Toplantıda, üniversitelerin açılmasının arifesinde öğrencilerimizin hizmetlerden daha iyi bir şekilde istifade etmesi için neler yapılması gerektiğinin istişare edildiğini vurgulayan Vali Özkan; “2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Üniversite Güvenlik Koordinasyon ve İş birliği Toplantısını gerçekleştirdik. Bu toplantıda; öncelikle mevcut durumun iyi bir şekilde analizi yapılarak ilgili birimlerimizin ve üniversitelerimizin geçmiş dönemdeki tecrübeleri ile risklere karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı, analizler yapıldı ve iyileştirmeye açık alanlar tespit edildi. Yurtlarımızın kapasitesi ve öğrenci yerleştirmeleri istişare edildi. İlgili analizler yapılarak iyileştirmeye açık alanlar ve belirlenen hedeflerin gerçekleşmesi için güvenlik birimlerimizin, Gençlik ve Spor Birimlerimizin, rektörlüklerimizin yapacağı işler ve Valiliğimizin koordine etmesi gereken hususların neler olduğu belirlendi.” dedi.

Vali Özkan; “Üniversitelerimiz birçok bilimsel alanda projeler üretip faaliyet gösteriyor.”

Konya’nın; ilmin, irfanın çokça cari olduğu, alimlerin ve ariflerin yetiştiği, nitelikli eğitim kurumlarının olduğu tarihi bir şehir olduğuna değinen Vali Özkan, “Bu tarihi mirasımızı muhafaza etmek ve kendimize istinat noktası yapmamız çok kıymetli bir husus. Tüm çalışmalarımız, Konya’mızın yüklendiği bu misyonu sürdürülebilir kılmaktır. Üniversitelerimiz hem bilimsel faaliyetlerini icra etmekte hem de sanayi ve diğer kesimlerle iş birliği halinde sonuç odaklı projelere imza atmaktadır.” dedi.

Vali Özkan; “Deprem sonrası şehrimiz ve öğrencilerimiz topyekün büyük bir kadirşinaslık örneği sergiledi’’

Depremden etkilenen vatandaşlarımız için şehrimizin seferber olunduğunu ve ilimizde misafirler edilen vatandaşlarımızın en güzel şekilde ağırlandığını ifade eden Vali Özkan; “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz yurt müdürlerimiz ile beraber gerçekten çok büyük bir hizmet yaptılar. Yurtlarımızı Depremden etkilenen vatandaşlarımız için hazırladılar. Biz aynı zamanda şehir olarak deprem bölgesine ağırlıklı bir hizmet sunduk. Bu hizmete katkı sunan şehrimizin tüm esnafına, hayırseverlerine, üniversitelerine, meslek kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına tek tek teşekkür ediyorum. Konya’mızda eğitim gören öğrencilerimiz de aslında bu anlamda çokça fedakârlık yaptılar. Bazen kendileri alanda oldular, bazen de sivil toplum kuruluşları içinde gayretle çalışarak insani yardım hareketine birer nefer oldular ve depreme maruz kalıp tahliye edilen misafirlerimize yurtlarını gönüllü olarak verdiler. Bu vesile ile öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Üniversitelerimize, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza da depreme maruz kalmış insanlarımıza bu hizmeti sunmuş oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Bu fedakarlıktan sonra depreme maruz kalmış insanlarımız da öğrencilerimizin daha fazla mağdur olmaması açısından imkân bulduklarında yurtlardan ayrılarak öğrencilerimize yer verelim dediler. Bu karşılıklı kadirşinaslık ve diğergamlık; toplumumuzun, medeniyetimizin bir özelliği ve güzelliği. Bu yönüyle de böyle bir millete ve medeniyete mensup olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. İnşallah Konya'mızda tüm yeni gelecek misafirlerimiz, öğrencilerimiz şehirle kaynaşarak üniversitelerinde huzur içinde ilmi faaliyetlerden istifade edecekler." dedi.

Vali Özkan; “Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak.”

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda tüm hazırlıklar yapıldığı ve hiçbir öğrencimizin mağdur olmayacağı ifade edildi.

Huzur şehri Konya’da toplantının; bilimsel gelişmelere ve daha fazla güven iklimin oluşmasına vesile olmasını dileyen Vali Özkan; üniversite rektörlerimiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve diğer ilgili birimlerimize teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Toplantıya; Vali Vahdettin Özkan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İl Jandarma Komutan V. Jandarma Albay Vedat Gencer, Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yurt Hizmetleri Müdürü İsa Araba katıldı.

AdminAdmin