SİYASET

CHP Konya Milletvekili Bektaş’ tan, Milli Eğitimdeki Yönetici Atamalarıyla İlgili Soru Önergesi

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş TBMM’sinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlardaki yönetici atamalarıyla ilgili soru önergesi verdi.

CHP Konya Milletvekili Bektaş’ tan,  Milli Eğitimdeki Yönetici Atamalarıyla İlgili Soru Önergesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteği soru önergesinde CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş şunları dile getirdi: “Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her türlü kurumda yönetici atamalarının çoğunda veya görevden almada “liyakatin değil biatın” esas alındığı gerçeği karşımızda duvar gibi durmaktadır. Eğitim emekçilerine, uydurma suçlar oluşturularak disiplin cezaları uygulanmaktadır. Bütün bunların biate göre görevlendirilmiş olan bazı okul müdürleri ve müdür yardımcıları eliyle yapıldığı açık olarak görünmektedir. Okul müdürleri ve müdür yardımcıları kendilerini okulların sahibi gibi görmekte olup, öğretmenlere ve okul çalışanlarına her türlü baskıyı yapmaktadırlar. Yaptıkları usulsüzlükler ortaya çıksa dahi ısrarla görevde tutulmaktadır.

Bunun son örneği; Konya ili Akşehir ilçesi Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi Müdürü Mahmut YAMAN hakkında Kaymakamlığın 28.03.2023 tarih ve 73265187 onay numarasıyla açılan soruşturmada isnat edilen suçlamaların sübuta erdiği ve ceza teklif edildiği bilgilerine ulaşılmıştır.

  1. bağlamda; Aynı soruşturmada adı geçen öğretmen Ayşe Özkan’a yer değiştirme cezası uygulanırken, okul müdürü Mahmut Yaman için verilen ceza neden uygulanmamıştır? Okul müdürü Mahmut Yaman kim ya da kimler tarafından korunmaktadır? Hakkındaki suçlamalar sübuta ermiş olan okul müdürünün ilçenin en güzel okullarından birinde görevine devam ediyor olması kamu vicdanında zedelenmeye neden olmayacak mıdır? “ dedi.

 

AdminAdmin