GÜNCEL

Bakan Karaarslan’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Sayın Remzi Karaarslan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle mesaj yayımladı

Bakan  Karaarslan’dan  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Sayın Remzi Karaarslan mesajında şub ifadelere yer verdi .

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak, milletimizin tarihinden ve köklerinden gelen değerlerinden ilham alarak, demokratik standartları yükseltip, temel insan hak ve özgürlüklerini koruyup geliştirerek, vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırıp, huzur ve güveni sağlayarak milletimize hizmet etmeyi amaçlamaktayız.

MHP gücünü, birlik ve beraberliğimiz ile Türk Milleti’ne olan sarsılmaz sevgiden alan bu kutlu yürüyüşümüzde; sorumlu siyaset anlayışının bir gereği olarak 'önce ülkem ve milletim, sonra partim' şiarı ile Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin önderliğinde toplumumuzun her kesimini kucaklayarak, 'Yaradılanı Severiz Yaradandan Ötürü' düşüncesiyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Amacımız dayanışmayı, paylaşmayı ve kardeşliği esas alan ahenk içinde huzurlu bir toplumsal düzenin tesis edilmesidir.

Bilindiği üzere her yıl 8 Mart’ta kutlanılan Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış; insan hakları temelinde kadınların mevcut sorunlarının da ele alındığı ve aynı zamanda kadınların ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel bilincinin geliştirilmesi için etkinliklerin düzenlendiği özel bir gündür.

Bu bağlamda belirtmek isterim ki Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey bir konuşmalarında; ' Biz kadın deyince ne anlamalıyız? Beşik sallayan anne, çocuğunu doyurup, giydirip büyüten ebeveyn mi? Biz kadın denildiğinde neyi görmeliyiz? Evini çekip çeviren, eşine destek veren, aşını işini dert eden bir fedakârlık anıtı mı? Biz kadını nasıl tarif etmeliyiz? Şeref ve namus timsali, ar ve iffet simgesi mi? Kadına baktığımızda neyin mahcubiyetini yaşamalıyız? Dinmeyen şiddetin mi? Verilmeyen değerin mi? Eksilmeyen istismar ve cinayetlerin mi? Kadına baktığımızda bu söylediklerimin hepsi fazlasıyla vardır ve karşımızdadır. En temel sorun, en bariz ayıp kadının bir insan olduğu gerçeğinin unutuluyor, umursanmıyor oluşudur. Kadın her şeyden önce bir insan, her şeyden önce eşref-i mahlûkattır' diyerek kadına verdiği önemi dile getirmiştir. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi her konuya Türk Medeniyeti gözüyle bakar. Bizim medeniyet kodlarımızda kadın hiçbir zaman ötelenmemiştir. Zira beş bin yıllık devlet olma geleneğimiz ve Millet olma bilinci ile toplumlara örnek olmuş şuurlu geçmişimizde kadın, sosyal yaşamın eşit ve değerli bir paydaşı olarak varlığını sürdürmüş ve bu geleneğin izleri destanlara, taşlara yazılmış nesilden nesle aktarılmıştır.

8. Yüzyılda Orhun Abidelerinde “Tanrı, Türk milleti yok olmasın diye babam İlteriş Kağan ile anam İl Bilge Hatun’u yükseltti” ifadesiyle kadının değeri İl Bilge Hatun’un eriyle eş tutulmuş ve Türk töresinde kadın-erkek arasında ayrımcılığın olmadığı kanıtını sunmuştur. Kadınlar alp olarak yetişmiş, at binmiş, ok atmış, kılıç kuşanmış, yeri gelmiş savaşmış aynı zamanda ailesinin koruyanı, evladının anası, erinin yoldaşı olmuştur. Biz kadının yeri ve önemi dendiğinde dönüp geçmişe bakar, o kutlu tarihte nice fedakâr ve kahraman kadını görürüz

Pers Kralı’na boyun eğmeyen Türk kadın hükümdarı Tomris Hatunu, yüz bin kişilik Sibir ordusunu komuta eden Boğarık Hatun’u, Tuğrul Bey Hemeden şehrinde kuşatıldığında yardımına koşan Altuncan Hatunu, Hayma Anayı, Raziye Sultan’ı görürüz. Devlet yöneten, orduları kumanda eden, adalet dağıtan kadınlarımızı, adı imzası yoksa kabul görmeyen kanunnameleri biliriz.

Dünyada ilk örgütlü kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum (Anadolu Bacıları) 13. Yüzyılda Selçuklu Payitahtı Konya’mızda dönemin ünlü mutasavvıflarından Evhadüddin- Kirmani’nin kızı ve Ahi Evran’ın eşi Fatma Bacı tarafından kurulmuştur. Avrupa’da Sanayi Devrimi öncesinde nitelik ve çoğunlukla da aile içi işletmelerde vasıfsız işçi olarak çalışan kadınların bir ücret karşılığı iş gücüne katılması ancak 18. Yüzyılın sonlarına doğru gerçekleşmiştir. Emek yoğun işlerde ucuz işgücü olarak yararlanılan kadınların örgütlenmeleri de ancak 19. Yüzyılla birlikte mümkün olmuştur. Oysa Anadolu’da kadınlar daha 13. Yüzyılda kendi başlarına iş kurabilme, ara mal üretme, ürünlerini kadınların kurduğu çarşılarda satma ve çalışan kadınlarla dayanışma amaçlı örgüt kurarak dünyanın ilk kadın örgütlenmesini de gerçekleştirme başarısına imza atmıştır.

İşte bu medeniyetin çocukları olan bizler kadınlarımıza böyle bakarız. Kadınlarımızın samimi olarak değer bulduğu tek siyasi partinin MHP olduğunu vurgulayarak Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi 1 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz TBMM Grup toplantısında 'Kadınlarımız göz nurudur, baş tacıdır, üzerinde yaşadığımız vatan coğrafyasının yükünü bir sevdayla omuzlayan aziz millet varlığının ana direği, ana yüreği, ana fikridir. Bütün kadınlarımızın çehresi ışıklı, üstelik bakışları aydınlık yarınların müjdesiyle doludur' sözleriyle kadınlarımızın önemini bir kez daha dile getirmiş, onları nazarımızda en özel mevkiye konumlandırmıştır.

8 Mart Dünya Kadınlar gününde öncelikle yüreği acıyla doluyken onurlu ve dik duruşuyla 'Vatan Sağ Olsun' diyerek; azametli ve gururlu varlığıyla Aziz Milletimizi şereflendiren Saygıdeğer Şehit Analarımıza sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü sevgi ve saygıyla kutluyorum."

AdminAdmin