SİYASET

U12 Futbol Turnuvası Çekişmeli Maçlara Sahne Oldu

24 Ağustos Akşehir Onur Günü etkinlikleri kapsamında U-12 Futbol Turnuvası’nda ilk düdük çaldı. Sporseverler sekiz takımın katılım sağladığı müsabakalarda çekişmeli karşılaşmalara şahitlik etti.

U12 Futbol Turnuvası Çekişmeli Maçlara Sahne Oldu

Millî Mücadele döneminde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Taarruz kararını aldığı Akşehir’de; gizli bir toplantıda komutanları bir araya getirmek amacıyla 28 Temmuz 1922’de gerçekleştirilen futbol maçının anısına, 24 Ağustos Akşehir Onur Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen U12 Futbol Turnuvası başladı.

Akşehir Nasreddin Hoca Stadyumu’nda gerçekleştirilen turnuvaya; Akşehir Spor, Hes İlaç Afyonspor, Altınordu, Ankaragücü, Kayserispor, Konyaspor, Samsunspor, 1854 Akşehir Belediye Spor takımları katıldı.

Turnuva öncesi stadyumda ısınan futbolculara ziyaret edip başarılar dileyen Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel ve Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, maçları yönetecek hakemlere ve teknik kadrolara da başarı dileklerini iletti.

23 -24 Ağustos tarihlerinde devam edecek turnuvanın final maçı 24 Ağustos 2022 Perşembe günü saat 17:30. da Akşehir Nasreddin Hoca Stadyumu’nda oynanacak.

A ve B grubu olarak iki grupta yapılan turnuvanın A grubunda; Samsunspor, Kayseri, Akşehir Spor, Konyaspor takımları mücadele etti. B grubunda ise Ankaragücü, 1854 Akşehir Belediye Spor Kulübü, Hes İlaç Afyonspor, Altınordu takımları mücadele etti.

 

Turnuvanın ilk günü sabah yapılan maçlarda sonuçlar şu şekilde:

1 -Grup A Grubu Karşılaşmaları:

Samsunspor:5

Kayserispor:2

Akşehirspor:0

Konyaspor:8

2- Grup B Grubu Karşılaşmaları:

Ankaragücü:1

1854 Akşehir Belediye Spor Kulübü:0

Hes İlaç AfyonSpor:0

Altınordu:6

 

 

AdminAdmin