ASAYİŞ

Piyasa Bize Emanet” Diyerek DRİFT Atanlar Konya Polisine Yakalandı

Trafiği tehlikeye attıkları gibi hem kendi hayatlarını hem de vatandaşların hayatlarını hiçe sayan driftçiler polisten kaçamadı.

Piyasa Bize Emanet” Diyerek DRİFT Atanlar  Konya Polisine Yakalandı

Sokak ortasında yaptıkları drift adı altında tehlikeli hareketleri marifetmiş gibi sosyal medyada paylaşan sürücü ile ihbar ile tespit edilen toplam iki araç sürücüsü trafik ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak haklarında adli ve idari işlem yapıldı.

TRAFİĞE AÇIK ALANDA DRİFT ATAN İKİ ADAY SÜRÜCÜ, EHLİYETİNE KAVUŞAMADAN VEDA ETTİ

“Güvenli Trafik” ilkesi doğrultusunda aldığı ihbarlar üzerine harekete geçen Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri sosyal medya platformları üzerinden yaptıkları "Haydi çocuklar okulunuza…Piyasa bize emanet : )" paylaşımıyla Konya sokaklarını kendi mekanı zanneden bir trafik magandasına ve yine aynı ilçede drift atan başka bir aday sürücüye drift atmaktan ceza kesti.

Çevreye verdikleri rahatsızlıklarla vatandaşı yıldıran S.Ç. ve Y.A. isimli iki şahsa, Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1D maddesine istinaden drift atma suçundan toplamda 18.250 TL para cezası kesen ekipler, söz konusu araçları ise trafikten men ederek çekici marifetiyle otoparka çekti.

Aday sürücü olduğu anlaşılan her iki şahsın da sürücü belgeleri daimi olarak iptal edildi ve şahıslar hakkında “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak” suçundan adli işlem başlatıldı.

AdminAdmin