ASAYİŞ

Konya Emniyetinden “Yaya Önceliği Denetimi”

Konya’da Trafik Ekipleri, kazaların önüne geçmek için denetimlerine ve bilgilendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Güvenli Trafik çalışmaları kapsamında “Yaya Önceliği” denetimlerini gerçekleştiren Trafik Ekipleri, dron (uçan kamera) eşliğinde yaptığı uygulamalarda hem vatandaşları hem de sürücüleri bilgilendirdi.

Konya Emniyetinden “Yaya Önceliği Denetimi”

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, “Güvenli Trafik" ilkesi doğrultusunda trafikteki kaza oranını sıfıra indirmek için denetleme ve bilgilendirme çalışmalarını 7 gün 24 saat ara vermeden sürdürüyor.

Kazalarda can kaybının yaşanmaması ve yaya ölümlerinin sıfıra inmesi için “Yaya Önceliği Denetimi” çalışmalarına sürdüren ve her ihlalde sürücüleri uyaran Trafik Ekipleri, yaya geçitlerinde sürücülerin her hangi bir denetleme olmadan yayalara yol verme oranını gözlemlemek için dron ile sürücüleri takip etti.

“DENETİMLERLE KAZA ORANININ SIFIRA İNDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR”

Konya’nın farklı bölgelerinde ve farklı saatlerde gerçekleşen uygulamalarda yaya geçitleri olan yerlerde yayalara yol vermeyerek kural ihlali yapan sürücüler dron ile tespit edilerek bilgilendirildi ve cezai işlem uygulandı. Bunun yanı sıra yaya geçidi olmayan bölgelerden geçmeye çalışan yayalar da trafik ekiplerince uyarılarak bilgilendirildi.

Emniyet yetkililerinden gelen açıklamada, yapılan uygulamanın amacının sürücü ve yayaları bilgilendirerek bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturarak yaşanan kazaların sıfıra indirilmesini sağlamak olduğu ve “Yaya Önceliği” denetimlerinin devam edeceği ifade edildi.

Konya’da son dönemde yapılan denetimlerden memnun olduklarını dile getiren Konyalı vatandaşlar, yapılan uygulamalar sayesinde trafikte kendilerini daha güvende hissettiklerini dile getirdi.

AdminAdmin