EĞİTİM

Konya Teknik Üniversitesi’nden Akademisyenlere Proje Desteği

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi’nin mali desteğiyle gerçekleşecek projeleri kamuoyu ile paylaştı.

Konya Teknik Üniversitesi’nden Akademisyenlere   Proje Desteği

Konya Teknik Üniversitesi 2023 yılında araştırma ve öncelikli alan araştırma proje çağrısı sonuçlarını açıkladı. KTÜN BAP Birimi tarafından 2023 yılında başvurusu alınan 34 projeden 26’sı desteklendi. Araştırmacılara 1 milyon 773 bin TL proje desteği sunuldu. Ayrıca 2023 yılının ilk yarısında 21 tez projesine toplamda 544 bin TL destek verildi. Böylece BAP birimi tarafından 2023 yılında, şimdiye kadar yürürlüğe giren tüm projelere verilen destek miktarı 2 milyon 317 bin TL oldu.

KTÜN BAP Birimi tarafından desteklenecek araştırma projeleri maksimum 50 bin TL öncelikli alan araştırma projeleri ise maksimum 75 bin TL olarak belirlendi. Başvuruda bulunan akademisyenlerin daha önceki projelerinden çıkarmış olduğu nitelikli yayınları olan projelere %10 veya %20 ek ödeme yapılarak sağlanan proje desteği 90 bin TL’ye kadar yükseldi. Desteklenen 26 projeden 22 tanesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden 4 proje ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan gelen projelerden oluştu. Kimya Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri ile İnşaat, Gıda İşleme ve Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri programları desteklenecek alanlar arasında yer aldı.

Konya Teknik Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, BAP Birimi ile birlikte projesi desteklenen akademisyenlerle bir araya geldi. Projeleri destek alan akademisyenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik , “BAP Birimimiz üniversitemizin hedefleri doğrultusunda çok önemli adımlar attı ve atmaya devam ediyor. Bunun karşılığında da araştırmacılarımızın bilimsel araştırmalara olan ilgisi artıyor. Proje yürütücüsü hocalarımızı ve yardımcı araştırmacılarımızı tebrik ediyorum. İnşallah yapmış olduğunuz araştırmalar ülkemiz için güzel sonuçların çıkmasına vesile olur.” diye konuştu.

AdminAdmin