EĞİTİM

Üniversiteden O İdealara Yalanlama

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde yapılan bir sınavın Cuma Namazı saatine denk geldiğine ilişkin iddialar sosyal medyada yer almıştı. Konu ile ilgili olarak Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nden açıklama geldi.

Üniversiteden O İdealara Yalanlama

Üniversite yetkililerinden Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“14.07.2023 tarihinde yapılan bütünleme sınavının Cuma Namazı saatlerine denk gelmesiyle ilgili olarak son günlerde özellikle sosyal medyada söz konusu olan tartışmalar nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Anayasa’nın 24. maddesinde yer alan; “Herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. İbadet, dini ayin ve törenler serbesttir. Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz” hükümlerinden hareketle özellikle inanç ve ibadet özgürlüğünü temel insan haklarından biri olarak saymakta ve mensuplarının bu özgürlüklerini yerine getirmelerini her koşulda sağlamakta ve söz konusu bu özgürlüklerin önemine içten inanmaktadır.

Sınav ve ders programlarının hazırlanmasında bugüne kadar gerekli hassasiyet gösterilmişken, talihsiz bir şekilde bahsi geçen tarihteki bütünleme sınavında, öğrencilerimizin ibadetlerine engel teşkil eden ve bu nedenle bizleri de derinden üzen durum meydana gelmiştir. İhmal ve özensizlik dolayısıyla gerçekleştiği anlaşılan bu hata için öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm ilgililerden özür dilemekteyiz.

Rektörlüğümüzce sorumlular hakkında gerekli incelemeler başlatılmış olup bu türden hataların tekrar meydana gelmemesi için daha hassasiyetle davranılacaktır.

AdminAdmin