SPOR

Karatay Belediye Spor Kulübü’nde Futbolcu Seçmeleri Başladı

Karatay Belediye Spor Kulübü, geleceğin futbol yıldızlarını belirlemek ve kulübe dahil ederek bu sayede altyapısını daha da güçlendirmek amacıyla oyuncu seçimine başladı. İlginin yoğun olduğu seçmeler, 2007 ile 2013 yılları arası yaş gruplarındaki gençleri kapsıyor. Seçilecek futbolcular, hem Karatay Belediyesi Spor Kulübü ve Konyaspor’un başarısının yanı sıra ülkenin bu alandaki iddiası için geleceğe hazırlanacak.

Karatay Belediye Spor Kulübü’nde Futbolcu Seçmeleri Başladı

Karatay Belediyesi Spor Kulübü, geleceğin futbol yıldızlarını belirlemek ve kulübün altyapısını daha da güçlendirmek için çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda her yıl olduğu gibi bu yıl da futbol takımına dahil edilmeleri hedefiyle 2007 ile 2013 yılları arası yaş gruplarındaki gençleri kapsayan futbolcu seçmelerine başladı.

Mehmet Oktut Spor Tesisleri’nde başlayan seçmelere ilgi bir hayli fazla. İki gün sürecek seçmeler Karatay ise Karatay Belediyesi Spor Kulübü Futbol Takımı’nın antrenörleri ve teknik heyeti tarafından yapılıyor.

2007 – 2013 doğumlular, oluşturulan masada kaydını yaptırarak seçmelere katılıyor. Kulüp antrenörleri tarafından izlenip değerlendirmeye alınan çocuklar ile gençler, ısınma hareketlerinin ardından çift kale maç yaparak takım kadrosuna girebilmek için yeteneklerini sergiliyor.

Yapılan seçmeler ve yürütülen süreç hakkında bilgi veren Karatay Belediyesi Spor Kulübü Futbol Takımları Teknik Sorumlusu Osman Durmuş, bu yıl 300-350 çocuk ile gencin seçmelere katılmasını beklediklerini söyledi.

Osman Durmuş; “Bu seçmeler sayesinde takımımızı ve altyapımızı daha da güçlendirmiş oluyoruz. 4 yıldır lisanslı ve lisansı boşa düşmüş çocuklardan seçtiğimiz oyuncularla kadromuzu güçlendiriyoruz. Bu sayede de geçtiğimiz yıl hemen hemen her yaş grubunda finallerde yer almayı başardık. İki kez de Türkiye Şampiyonası’na gittik. 2007 ile 2013 doğumlu çocukları izleyip bir değerlendirme yapıyor ve bunun sonucunda da belirlediğimiz çocukları kulübümüzün antrenmanlarına dahil ediyoruz. Oradan da bizlere uyum sağlayan oyuncularla yola devam ediyoruz. Amacımız daha güçlü bir kadro oluşturarak bu alanda söz sahibi olmaktır. Aynı zamanda da Konyaspor’a ve ülkemize hizmet edecek sporcuları ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Karatay Yaz Spor Okullarımıza da bu yıl 920 çocuğumuz var ve orda da oldukça yetenekli isimler var. Karatay bu konuda gerçekten çok istekli ve Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca da bizlere bu konuda büyük destekler veriyor. Bu vesileyle kendilerine ve kulüp yönetimimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin