YEREL

Çumra’da Ödüllü Yarışmalar İçin Başvurular Devam Ediyor

Çumra Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı’nda birbirinden renkli ödüllü yarışmalar düzenlenecek.

Çumra’da Ödüllü Yarışmalar İçin Başvurular Devam Ediyor

Merakla beklenen Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı’na artık sayılı günler kaldı.  Geçtiğimiz yıl çevre illerden de katılımcıların olduğu büyük ilgi ve beğeni toplayan organizasyon bu yıl da çeşitli kategorilerin bulunduğu içeriği zengin ödüllü yarışmalarla renk katacak.  Yarışmalara katılım ak isteyenler 25 Ağustos Cuma gününe kadar başvuru yapabilecek. Başvurular ve yarışmalarla ilgili detaylar https://bayram.cumra.bel.tr adresinden yapılacak.

Tarım ve Hayvancılığa Dair Her Şey Olacak

Çumra’da 30 Ağustos - 2 Eylül arasında düzenlenecek tarım ve hayvancılık bayramında heyecan katlanarak artıyor. Bu yıl 10 Bin Yıllık Tarım Şehri sloganıyla ikincisi düzenlenecek Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı için  hazırlıklar hızla sürüyor. Tarım aletlerinden, Çumra’nın tarımsal ve  yöresel ürünlerine  etkinliklerde faaliyet gösterecek katılım kategorileri arasında; Traktör firmaları, tarım aletleri ve teknoloji firmaları, zirai ilaç firmaları, hayvancılık – yem ve besleme ürünleri firmaları, bitki ve peyzaj firmaları, yöresel lezzet firmaları, takı tasarım firmaları, kitap kırtasiye firmaları ve sanayici – STK’lar yer alacak .

 Bir Çok Tarım Ürünü Çeşitli Yarışmalarda Sergilenecek  

Çumra Çatalhöyük Tarım Bayramı’nın içeriğini zenginleştirecek Çumra’da yetişen bir çok ürünü kapsayan ödüllü yarışmaların olduğu programda başlıca; en iyi kavun yarışmaları, en ağır şeker pancarı yarışması, en ağır danelik mısır yarışması, en büyük ve en ağır çerezlik kabak yarışması ve en iyi yağlık ayçiçeği yarışması kategorileri yer alacak.   

Hayvancılık Sektöründe İlgi Çekecek Yarışmalar Yer Alacak

Tarımda olduğu gibi hayvancılık sektöründe de Türki’ye söz sahibi olan Çumra’da  tarım ürünlerinin yanı sıra hayvancılık sektöründe ; damızlık koç ve çoban köpeği kategorilerinde  de yarışmalar düzenlenecek. 

Çumra Konulu Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Yarışmalar içerisinde fotoğraf severlerde unutulmadı. Bu kapsamda Tarım ve hayvancılık bayramı içerisinde 10 Bin yıllık tarım kenti unvanına sahip tarımsal üretimin Çatalhöyük’e dayandığı Çumra’nın; tarım, turizm, hayvancılık, doğa ve mekanlarını konu alan ödüllü fotoğraf yarışması da düzenlenecek. Yarışma için Çumra’nın dört bir yanındaki doğal güzellikleri ve değerleri objektiflerine sığdıran birçok fotoğrafçının eserleri merakla bekleniyor.

AdminAdmin