KÜLTÜR - SANAT

Hasan Kılca: Çanakkale’yi İyi Anlamalı, Zihnimizden Çıkarmamalıyız

Karatay Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü ve Çanakkale Haftası’nda özel olarak hazırladığı ve 3 gün süren “Bir Destan Çanakkale” tiyatro gösterilerini Konyalılarla buluşturdu. İşgal güçlerine karşı büyük bir destan yazan kahraman askerimizin ve milletimizin kahramanlıklarını anlatan tiyatro gösterileri, Konyalılardan tam not aldı. Mevlana Meydanı, Aziziye Camii önü ve Hükümet Meydanı’na kurulan platformlarda 17 kişilik profesyonel tiyatro sanatçıları tarafından gerçekleştirildi.

Hasan Kılca: Çanakkale’yi İyi Anlamalı, Zihnimizden Çıkarmamalıyız

Karatay Belediyesi, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 109’nci yıl dönümünde vatan topraklarının savunulması için büyük bir destan yazan ecdadımızı tiyatro gösterileriyle anlattı.

Resim önizlemesi

VATANDAŞLAR DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Cuma, Cumartesi ve Pazar günü Mevlana Meydanı, Aziziye Camii önü ve Hükümet Meydanı’nda kurulan tiyatro sahnelerinde gerçekleştirilen programlara Konyalılar büyük ilgi gösterdi. Toplamda 17 kişilik profesyonel tiyatro oyuncularının sahne aldığı proje vatandaşlardan tam not aldı. Çanakkale şehitlerinin anıldığı tiyatro gösterilerinde duygu dolu anlar yaşandı.

ÖZEL HAZIRLANAN KONYA HARP MECMUASI KONYALILARA DAĞITILDI

Resim önizlemesi

Öte yandan Karatay Belediyesi; Karatay Belediyesi, içerisinde Çanakkale Deniz Zaferi'nin ilan edildiği haberler, Konyalı şehitlerin hayat hikâyeleri ve zafere ait birçok fotoğraf ile yazının bulunduğu 12 sayfalık “Konya Harp Mecmuası” adlı temsili gazete ile mektuplar da hazırladı. Gazeteler ve mektuplar, tiyatro gösterilerinin olduğu üç gün boyunca Karatay’da vatandaşlara dağıtıldı. Konyalılar, kendilerine dağıtılan temsili gazeteler ile mektupları ilgiyle okudu.

TİYATRO GÖSTERİLERİ KONYALILARI 109 YIL ÖNCESİNE GÖTÜRDÜ

Resim önizlemesi

Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen gösterileri çok beğendiklerini söyleyen Konyalılar; Çanakkale Zaferi’nin tarihin en büyük ve önemli savaşlarından birisi olmasının yanında, tarihimizin de en büyük zaferlerinden birisi olduğunun altını çizerek kendilerini 109 yıl öncesine götüren Karatay Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

ÇANAKKALE’Yİ ÇOK İYİ ANLAMALI, ZİHNİMİZDEN ÇIKARMAMALIYIZ

Resim önizlemesi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 3 gün boyunca Konyalılara Çanakkale ruhunu tiyatro gösterileriyle yeniden ortaya koydukları için mutlu olduklarını söyledi.

Büyük zaferin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Hasan Kılca şunları söyledi; “Milletimizin birlik ve beraberliğini gösteren bu zafer, binlerce şehidin verildiği Çanakkale Savaşları’nda yansıtılan ruh, bugün hepimizin kılavuzudur. Tarihimize baktığımızda, haksızlığa karşı her zaman dik duran bir milleti görüyoruz.

Resim önizlemesi

Çanakkale ise bu dik duruşun son yüz yıla damgasını vuran sembolü olmuştur. Bu nedenle Çanakkale’yi iyi anlamalı ve zihnimizden hiçbir zaman çıkarmamalıyız. Bizler de bu amaçla Karatay Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde olduğu gibi bu yıl da ecdadımızın 109 yıl önce ortaya koyduğu kahramanlıkları canlı tiyatro gösterileriyle vatandaşlarımıza aktarmak istedik. Tiyatro sanatçısı kardeşlerimiz, bu şanlı tarihimizi başarılı bir şekilde zihinlerde canlandırdı. Hemşehrilerimizin güzel bir ilgisi oldu. Karatay Belediyesi olarak ecdadımızın bizlere emaneti olan bu vatanı sonuna kadar koruyacağız ve bizden sonra gelen nesillere emanet edeceğiz. Ben bu vesileyle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Resim önizlemesi

AdminAdmin