GÜNCEL

Başkan Kavuş; “Tarih, Böylesi Büyük Bir Kahramanlığa Pek Az Şahit Olmuştur”

Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimizin zirvelerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin, aziz milletimizin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna ne denli büyük fedakarlıklar yapabileceğini dünyaya gösteren şanlı bir destan olduğunu ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Tüm dünya şunu bilmeli ki; ecdada bu destanı yazdıran ‘Çanakkale ruhu’ bugün de yaşıyor, yarın da yaşamaya devam edecek” dedi.

Başkan Kavuş; “Tarih, Böylesi Büyük Bir Kahramanlığa Pek Az Şahit Olmuştur”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Aziz milletimizin güçlü imanı ve sarsılmaz inancıyla, vatan, bayrak ve bağımsızlık sevdasıyla yazdığı şanlı destan Çanakkale Zaferi, hem bizim hem de dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. Tarih, vatanı ve istiklali için şehadete cesaretle koşan, birkaç saniye sonra öleceğini bilse bile ardına dönüp bakmadan ileriye atılan, fedakarlıklarıyla düşmanlarını bile kendine hayran bırakan böyle bir orduya daha önce şahit olmadı. 

Sergilenen birlik, kardeşlik ve ortaya konan büyük fedakarlıklarla doğan ‘Çanakkale Ruhu’ Kurtuluş Savaşı ile başlayıp Türkiye Yüzyılı’na kadar uzanan tüm mücadelelerimizin de temel harcı olmuştur. O gün ‘Çanakkale geçilmez’ diyen ecdat, Kurtuluş Savaşı’nda ‘Konya geçilmez, Urfa geçilmez, Maraş geçilmez’ diyerek bir destan daha yazdılar. Bugün de ‘Mavi Vatan geçilmez, Gök Vatan Geçilmez’ diyerek aynı ruhun ilk günkü gibi yaşadığını tüm dünyaya ilan ediyoruz.     

Fedakarlık timsali kahraman şehitlerimizden ve gazilerimizden devraldığımız mirasa sahip çıkmak ve yeni nesillere emanet etmek adına da bizler de bugün aynı ruh ve inançla çalışmaya, milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz.

Bu vesile ile Çanakkale'de yatan yüz binlerce şehidimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Onlara olan şükran borcumuzu ancak bizi biz yapan hasletlere sahip çıkarak ödeyebileceğimizin bilinciyle aziz milletimizin Çanakkale Zaferi yıl dönümünü kutluyoum.

18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı şükranla anıyorum. Mekanları cennet olsun. Rabbim bizleri de onlara layık bir evlat olmayı nasip etsin."

AdminAdmin