YEREL

Başkan Kavuş; “Kısa Süre İçinde Ön Kayıtları Almaya Başlayacağız”

Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram, hizmetlerine başlamak için gün sayıyor. DOSD Yönetim Kurulu, son rötuşları yapılan merkezde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, toplantı sonrasında ön kayıtların yakın zamanda başlayacağının müjdesini verdi.

Başkan Kavuş; “Kısa Süre İçinde Ön Kayıtları Almaya Başlayacağız”

Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’ın eğitim merkezindeki çalışmalarda sona yaklaşıldı. DOSD Yönetim Kurulu, çalışmalarda gelinen noktayı değerlendirmek üzere DOSD Meram Eğitim Merkezi’nde Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş başkanlığında bir araya geldi. DOSD Meram çatısı altında gerçekleştirilen bu ilk toplantıya Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, dernek yönetim kurulu üyeleri, DOSD Meram’da görev yapacak isimler de katıldı.

 

            Başkan Kavuş; “Kısa Süre İçinde Ön Kayıtları Almaya Başlayacağız”

 

Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD’un belediye, üniversite, milli eğitim ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hayata geçen oluşum ve bu oluşumun öngördüğü eğitim modelinin Türkiye’deki ilk ve tek olacağını hatırlatan Başkan Kavuş, sürecin en güzel şekilde ilerlemesi adına tüm ayrıntılar üzerinde titizlikle durduklarını kaydetti. DOSD Meram ile Down Sendromlu bireylerin ve ailelerinin  hayatına dokunmak için yola çıktıklarını belirten Başkan Kavuş, gerçekleştirilen toplantı hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “DOSD Meram’ın down Sendromlu bireylerimize en güzel şekilde hizmet edebilmesi adına tüm paydaşlar olarak süreci yakından takip ediyoruz. Onların yaşama katılımlarını sağlayacak bu merkezin içindeki sistem bizim için çok önemli. Down sendromlu özel bireylerin hayatlarına dokunacaksak bu en mükemmel haliyle olmalı ve bizler de mükemmeli yakalamak adına toplanıyoruz. Planları gözden geçiriyor, varsa eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Bu toplantıda alınan kararların hayata geçirilmesinin ardından önümüzdeki günlerde ön kayıtları almaya başlayacağız. Allah utandırmasın, başarılı çalışmalara imza atarak tüm ülkeye örnek teşkil etme yolunda yardımcımız olsun.”

 

Mustafa Kavuş başkanlığındaki ekip gerçekleştirilen ilk toplantının ardından merkezde yürütülen çalışmaları incelediler.

AdminAdmin