GÜNCEL

Başkan Çevik :’’Gazetecilik önem kazandı’’

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, “Sosyal ve dijital medyanın yaygınlaştığı, manipülasyon içerikli haberlerin arttığı günümüzde toplumumuzun bilinçlenmesinde, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde gazetecilik mesleğinin önemi daha da artmıştır” dedi

 Başkan Çevik :’’Gazetecilik önem kazandı’’

“Demokrasinin temel taşlarından olan basın, kamuoyunun sesi ve vicdanıdır” diyen TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı ve Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, şunları söyledi: “Doğru haber verme, objektiflik, kişi haklarına saygı, basının önemli değerleridir. Geçmişten bugüne önemli bir gelişme gösteren Türk basını da sorumluluklarını başarıyla yerine getirmiştir. Geçmişte her ne kadar demokrasimizin kesintiye uğradığı dönemlerde bir vesayet aracı olarak kullanılsa da bugün itibariyle daha demokratik, özgürlükçü ve çok sesli bir yapıya kavuşmuştur. İnternette ve teknolojideki gelişmelere bağlı olarak sosyal ve dijital medyanın yaygınlaştığı, manipülasyon içerikli haberlerin arttığı günümüzde toplumun bilinçlenmesinde, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde gazetecilik mesleğinin önemi daha da artmıştır. Bu açıdan medya çalışanlarımızın mesleklerini icra ederken toplumun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları büyük önem arz etmektedir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz ‘Türkiye Yüzyılı’nda da ülkemizin prestiji ve menfaatleri doğrultusunda yalan, iftira ve dezenformasyona karşı hakikat mücadelesinde meslek ilkelerine bağlı kalarak görevini karakterli, onurlu şekilde, yerli ve milli bilinçle yerine getireceğine inancım tamdır. Güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik, beraberlik ve bütünlük içinde kamuoyunun sesi olmayı sürdüreceklerdir.”

150 yıllık geçmişiyle Konya basınının güçlü yayıncılık çizgisiyle kamunun sesi olduğunu, demokrasiyi güçlendirdiğini ifade eden Çevik, “Büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getirmektedir. Yaşanan gelişmeleri, haberleri ve karşılaşılan sorunları halkla paylaşarak, gündem oluşturmaktadır. Basın mensuplarımız, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi, kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin vatandaşlarımızla paylaşılması noktasında özveriyle çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunun aydınlatılması konusunda üzerine düşen görevi basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, tarafsız, kamu yararını her şeyin üstünde tutan ve özel hayata saygılı bir anlayışla yerine getiren basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, vefat edenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

 

 

AdminAdmin