GÜNCEL

Başkan Altay: “Sevgi Her Engeli Aşan Yegâne Güçtür.”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, “Her bir kardeşimizle aramızdaki bağları samimiyetle ve sevgiyle güçlendirmeye, engelsiz bir dünya için çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü sevgi, her kapıyı açan, her engeli aşan yegâne güçtür.” dedi.

Başkan Altay: “Sevgi Her Engeli Aşan Yegâne Güçtür.”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şu şekilde:

“On binlerce yıllık bir medeniyet çınarı olan Konya’mız, tarihinin her döneminde sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin hüküm sürdüğü, herkesin bir ve beraber yaşayabildiği mukaddes şehirlerden biridir.

Asırlardır bizi biz yapan, her türlü sorunu aşmamıza olanak sağlayan en önemli güç, aramızda tesis ettiğimiz bu sevgi ve hoşgörü iklimidir.

Çünkü sevgi, her kapıyı açan, her engeli aşan yegâne güçtür.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, dezavantajlı kardeşlerimize karşı her zaman büyük bir sevgi ve hassasiyetle yaklaşıyor, tüm hemşehrilerimizi aynı yaşam standartlarında buluşturmanın gayretiyle çalışıyoruz.

Engelsiz bir Konya için, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Engelsiz Mekanlar Projesi başta olmak üzere; evde bakım hizmetleri, Sosyal Kart, Tarıma Engel Yok, Sanatla Engelsiz Hayat, bando, tiyatro ve Mehter Takımı gibi birçok projeyle örnek oluyoruz.

Engelli Destek Merkezimiz (ENDEM) ile dezavantajlı hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını daha hızlı belirliyor, sürekli iletişim halinde oluyoruz.

Tüm bu projelerle; kardeşlerimizin tüm engelleri aşmasına destek olmak, sorunlarına çözüm üretmek ve yaşamlarını kolaylaştırmak için canla başla çalışıyoruz.

Gerek kültürümüzde, gerekse inancımızda, insanı yaratılanların en şereflisi olarak gören bir medeniyetin mensupları olarak, her bir kardeşimizle aramızdaki bağları samimiyetle ve sevgiyle güçlendirmeye, engelsiz bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle tüm dezavantajlı kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü yürekten kutluyorum. Engelleri azim ve inançla aşmayı başaran tüm dezavantajlı kardeşlerimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

AdminAdmin