YEREL

Başkan Akkaya Onur Günü Etkinliklerini Değerlendirdi

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 24 Ağustos Akşehir Onur Günü etkinliklerini değerlendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Akkaya Onur Günü Etkinliklerini Değerlendirdi

Akşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Belediye Özel Kalem Müdürü İsmail Kıyıcı, Akşehir’deki yerel gazete ve radyoların temsilcileri ile ulusal haber ajanslarının Akşehir temsilcileri katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi iş birliğinde organize edilen 24 Ağustos Onur Günü Akşehir’den Zafere100. Yıl Etkinlikleri’nin coşkulu törenlerle kutlandığını belirten Başkan Akkaya, etkinliklerin yirmiden fazla ulusal televizyon kanalında yayınlandığını söyledi.

100. Yılın Şanına Yakışır Bir Program Hazırladık

Başkan Akkaya “Akşehir’imiz muhteşem bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Bizde böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık. 100. Yıl Onur Günü etkinliğimiz hafızalara kazınacak demiştik, nitekim öyle de oldu çok şükür. Bildiğiniz gibi güzel ilçemiz Akşehir’de, 24 Ağustos Onur Günü’nü her yıl bambaşka bir coşkuyla karşılıyoruz. Fakat bu yıl bizim için anlamı çok daha büyük oldu. Zira tam 100 yıl önce takvimler, 24 Ağustos’u gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindekiler Akşehir’den zafere yürüdüler. Bu kutlu yürüyüş, dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlandı. İşte bu büyük zaferin üstünden tam 100 yıl geçti. Biz de 100. Yılın şanına yakışır bir program hazırladık. ‘‘Onur Günü’’ etkinliklerimiz için aylar öncesi hazırlıklarımıza başladık. En ince ayrıntılarına kadar düşündük. Deyim yerindeyse elimizi taşın altına koyduk. Bu kapsamda 100. Yıl etkinliklerimiz 23 Ağustos’ta U12 turnuvalarıyla başladı ve akabinde 24 Ağustos’ta Sayın Bakanımız Hulusi Akar ve beraberindeki komutanların Akşehir’imize teşrifleri ile devam etti. Adeta tarih yeniden canlandı nasıl ki 100 Yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki kuvvet komutanları Akşehir’e Büyük Zafer için geldilerse o gün de askeri erkân buradaydı. Bizde tarihi bir ana şahitlik etmiş olduk.Sayın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları, askeri erkân, değerli protokol ve hemşehrilemizin katılımıyla resmî törenimiz başladı. Onur Günü’müzde Akşehir, kutlamaların merkezi oldu. Herkes Akşehir’deydi. Ankara ve Konya’dan gelen il yöneticileri, askeri ve sivil protokol, gazeteciler, ulusal ve yerel basından gelen basın çalışanları, vatandaşlar, çoluk çocuk herkes Cumhuriyet Meydanı’mızdaki törendeydi.

Törende Akşehir Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, eşsiz kültüre sahip olan yöremize ait halk oyunları gösterilerini sundular. Daha sonra Ankara Kulübü Derneği (Seymenler) kendi yörelerine ait göz kamaştıran halk oyunlarını sergilediler. Son olarak ise Millî Savunma Bakanlığı Mehteran Bölüğü’nün Mehteran gösterisi herkesten tam not aldı. Bu sırada semada muharip uçak geçişleri ile vatandaşlar unutulmaz anlar yaşadı. F-16'lar Akşehir semalarından, milletimizi selamladı.

 

Milli Savunma Bakanımız Akşehir’den Tüm Dünyaya Mesaj Verdi

Akşehir Onur Günü’nde konuşan Sayın Bakanımız Hulusi Akar’ın dünyaya verdiği mesajı netti: ‘Bir asır önce var olma mücadelesi verirken, bugün dünyada söz sahibi durumdayız. Bir asır önce yokluklar içerisinde başlattığı 'Büyük Taarruz ‘la zafer elde eden kahraman ordumuz, bugün sahip olduğu imkân ve kabiliyetlerle dünyanın sayılı ordularından biri haline gelmiştir. O gün kahraman ordumuz, cansiperane bir şekilde nasıl ki vatanımızı koruduysa, bugün de aynı ruh, aynı azim ve aynı kararlılıkla bölgesel ve küresel güvenlik için Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra etmektedir ’dedi.

Resmî törenden sonra 100 yıl önce; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki kuvvet komutanları, nasıl ki Batı Cephesi Karargâhı Müzesi’ne yürüdülerse bizde temsili bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu yürüyüşe süvari birliği de eşlik ettiler. Geçmişi yad ettik. Kıymetli Bakanımız Sayın Hulusi Akar’a günün anısına Akşehir Batı Cephesi Karargâhı Müzesi maketi ve plaketini takdim ettik. Daha sonra Belediyemizde, Bakanımız Sayın Hulusi Akar ve beraberindeki heyeti ağırlama fırsatı bulduk. Burada belediye binamızı gezdirdik, çalışmalarımızdan bahsettik. Akabinde Hıdırlık Aile Çay Bahçesinde yaptığımız programda, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle yemekte bir araya geldik. Burada samimi bir ortamda hem yemek yedik hem de sohbet ettik.

Buradaki programın ardından, Sayın Bakan Akar; kendisine eşlik eden Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları ile Batı Cephesi Karargâhı Müzesi'ne geçtik. Bir süre müzeyi gezdikten sonra Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla gizlice toplanıp taarruz emrini verdiği odada, gazeteci Fatih Çekirge ve Bakan Akar bir süre sohbet etti. O sohbetin detayları Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge’nin köşe yazısında yer alıyor. Büyük zaferin yıldönümünde o tarihi masada Sayın Bakan Akar, Yunanistan’ın Türk jetlerini taciz etmesine, Akşehir Garp Cephesi’nden tarihi bir uyarı yaptı: “Bu karargâh her şeyi anlatmıyor mu? Büyük zaferin 100’üncü yıldönümünü kutladığımız bu günlerde çok açık ve net şekilde Yunanistan’a diyoruz ki, 1 asır önce girişilen maceranın bedelinin ne kadar acı olduğunu gördünüz. Tarihten ders almanızı ve hüsranla sonuçlanacak yeni maceralardan kaçınmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz” dedi ve Akşehir’den dünyaya yerinde bir mesaj verdi.

Bildiğiniz gibi 28 Temmuz 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanımızın kurtuluşu için tarihi bir maç düzenlemiş ve bu futbol maçında Büyük Taarruzun planını gizli bir şekilde kurmaylarıyla paylaşmıştır. Bu noktada bizde Büyük Zaferin 100. Yılı kapsamında tarihi bir maç organize ederek geçmişi yad ettik. U12 Futbol Turnuvası’nın final maçı tarihi maç öncesi Nasreddin Hoca Stadyumu’nda oynandı.

Akşehirspor U12 futbol takımızın yanında Fenerbahçe, Beşiktaş, Altınordu, Antalyaspor, Başakşehir, Gençlerbirliği, Kayserispor, Konyaspor ve Samsunspor kulüplerinin U12 takımlarının katıldığı turnuvanın final maçı Samsunspor ve Altınordu takımları arasında oynandı. Final maçını 2-1 İzmir takımı Altınordu kazandı. Millî mücadelenin Samsun’da başlaması ve İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle kazanıldığı gibi Samsun ve İzmir takımlarının final maçı oynaması maçı izleyen katılımcılar tarafından güzel bir tevafuk olarak değerlendirildi.

Sayın Bakan Hulusi Akar son olarak, beraberindeki komutanlar ve protokolle birlikte Nasreddin Hoca Stadyumu'na geçti. Burada, Akşehir Onur Günü kapsamında düzenlenen U12 Futbol Turnuvası'na katılan genç futbolcularla bir araya geldi ve onlara başarılar diledi. Buradan Sayın bakanımızı ve beraberindeki heyeti Ankara’ ya yolcu ettik.

Böyle anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmayan Başta Sayın Bakanım Hulusi Akar olmak üzere Ankara’dan ve Konya’dan gelen misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu arada Şöhretler Karması ile Akşehirspor, U12 futbol müsabakasında karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan önce Şöhretler karmasında birbirinden ünlü eski takım futbolcularından; Cem Pamiroğlu, Hami Mandıralı, Oğuz Çetin, Özer Hurmacı, Şenol Çorlu, Şenol Ustaömer, Taylan Keskinler, Zafer

AdminAdmin