SİYASET

AK Parti Konya Milletvekilleri Konya Projelerini Yakından Takip Ediyorlar.

Bu çerçevede yapımı devam eden Konya çevre yolu inşaatını yerinde inceleyerek, Karayolları Bölge Müdürü Serdar Ateş’ten bilgi aldılar.

AK Parti Konya Milletvekilleri Konya Projelerini Yakından Takip Ediyorlar.

Konya Milletvekilleri daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile de görüşerek,  sadece Konya değil civar iller içinde stratejik öneme sahip ve çevre ekonomisine de büyük katkılar sağlayacak olan çevreyolunun planlanan sürede hizmete alınması için çalışmaların yakından takip edildiği ve bir aksaklığa meydan vermeden Konyalı hemşerilerimizin hizmetine sunulması konusunda taleplerini bildirdiler.

 

Ayrıca Konya Milletvekili Mehmet Baykan, TBMM Genel Kurulunda söz alarak konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu.

 

“ Seçim bölgem olan Konya ülkemizin en önemli ulaşım kavşak noktalarındandır. Çevre yolu ortalama günlük trafiği 23.690 araçtır. Şehir içi trafiği rahatlatma adına yeni çevre yolu olarak 21 kilometrelik Karaman-Adana bağlantısı hizmete alınmıştır. 46 kilometrelik Adana-Aksaray-Ankara-Afyon bağlantısının inşaatı devam ediyor. 2 trilyon 348 milyon TL bedelli inşaatın yüzde 43,25’lik bölümü tamamlanmıştır. 3’ü yonca köprülü kavşak olmak üzere, 15 adet kavşak, 9 adet diamond kavşak, 3 tane tek köprü üst geçit kavşak bulunmaktadır. Yakından takip ettiğimiz Afyon Isparta-Antalya-Karaman bağlantısı üçüncü etap olarak ihale edilecektir. Şehrimizin şehir içi trafiğinde önemli rahatlatma sağlayacak olan bu inşaatlar aynı zamanda Konya’nın önemli bağlantı noktalarından olan ülkenin batısı ile güneydoğusunu ve güneyini bağlama noktasında önemli bir görev ifa edecektir.”

 

AdminAdmin