YEREL

Meram’da Çocuklar Çevre Bilincini Eğlenerek Kazanıyor

Meram Belediyesi, çocuklarda sıfır atık bilinci oluşturmak ve onların çevre hassasiyetlerini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede MEGA Projesi kapsamında sahneye konan ‘Geri Dönüşüm Çocuk Tiyatro Oyunu’ perdesini ilkokul çocukları için açtı.

Meram’da Çocuklar Çevre Bilincini Eğlenerek Kazanıyor

Geri Dönüşüm Çocuk Tiyatro Oyunu’ perdelerini Meram’ın ilkokul çocuklarına çevre bilinci aşılamak ve sıfır atık hassasiyeti oluşturmak için açtı. Meram Belediyesinin, sıfır atık ve geri dönüşüm noktasında çocukları bilinçlendirmek amacıyla sürdürdüğü eğitim çalışmaları kapsamında sahneye konan interaktif tiyatro oyunu ile çocuklar eğlenerek çevre bilinci kazanıyor.

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KOCA; “BU TİYATRO OYUNU ÇOÇUKLARIMIZA ÇEVRE BİLİNCİ KAZANDIRMA ADINA VERİMLİ BİR ÇALIŞMA”

 

Resim önizlemesi

 

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahneye konan oyunda çocuklara Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca da eşlik etti. Sahnelenen ‘Geri Dönüşüm Çocuk Tiyatro Oyunu’ndan önce yaptığı konuşmada geleceğimizi ilgilendiren böylesi önemli bir konuda çocukların eğitimi için destek veren Meram Belediyesine ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür eden Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, sıfır atık ve geri dönüşüm noktasında ülke olarak başarılı olma mecburiyetimizin olduğunun altını çizdi. Koca, “Bu çalışmaların, sizlerin de destekleriyle başarılı olmaması için bir neden yok. Çocuklarımızı eğlendirerek öğreten bu tiyatro oyunu verimli bir çalışma ve başarılı olacağına inancımız tamdır. Bu noktada hassasiyet gösteren tüm çocuklarımı şimdiden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Resim önizlemesi

BAŞKAN KAVUŞ GERİ DÖNÜŞÜM VE SIFIR ATIK KONUSUNDA ÇOCUKLARA TAVSİYELERDE BULUNDU

Çocuklarla bir araya gelmenin kendisi için büyük mutluluk olduğunu ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da “Çocuklarla buluşunca tüm dertleri unutuyor, dünya bir anda güzelleşiyor ve adeta cennete dönüyor” diye konuştu. Konuşmasında çocukların üzerinde emekleri olan tüm anne babalar ve öğretmenlere de teşekkür eden Başkan Kavuş, çocuklara da sıfır atık ve geri dönüşüm noktasında tavsiyelerde bulundu. Önceki yıllarda başlayan bu tiyatro oyununun çocuklarda çevre bilinci oluşmasında çok etkili olduğuna vurgu yapan Başkan Kavuş, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu tiyatro oyunlarında çocuklarımıza iki şey anlatıyoruz. Sıfır atık ve geri dönüşüm. Sizler bu konuları artık biliyorsunuz. Çöpe atılan pek çok şey yeniden kullanılabiliyor. Kağıdı geri dönüşüm kutusuna attığınızda daha az ağaç kesiliyor. Ağaçları kurtarmak istiyorsanız kağıtları ölçülü kullanın. İşe yarayabilecek, geri dönüşecek şeyleri çöp kutusuna atmayın. Atanları da uyarın. Böylece geleceğinize büyük bir yatırım yapmış olacaksınız.”

AdminAdmin