EĞİTİM

Yunak'ta LGS'de Büyük Başarı

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında öğrenim gören 8. sınıflardan büyük başarı. Açıklanan tercih sonuçlarına göre 8. sınıfta öğrenim gören tüm öğrenciler, sınavlı ve yerel yerleştirme ile çeşitli liselere yerleşti.

Yunak'ta LGS'de Büyük Başarı

Eğitim konusunda özellikle LGS'de büyük başarılara imza atan ve çıtayı yükselten Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim için sunduğu desteklerin meyvesini almaya devam ediyor.

4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen LGS sınavında tercih süreci sonrasında açıklanan yerleştirme sonuçları Yunak'ta yüzleri güldürdü. İlk kez Türkiye ikinciliği de çıkaran Yunak, aynı başarının YKS'den de elde etmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Açıklanan sonuçlara göre, 15 öğrenci Fen Lisesini kazanırken 30 öğrenci de proje okuluna yerleşti. 5 öğrenci ise Fen Lisesi puanına sahip olmasına rağmen Fen Lisesi tercihi yapmayarak Anadolu Lisesini tercih etti. Sınava katılan gençlerden 5 tanesi Sosyal Bilimler Lisesine yerleşirken 4 öğrenci de Spor Liselerine yerleşti. Kontenjanı 30 olan Sağlık Meslek Lisesi tamamen dolarken diğer gençler ise Anadolu Liseleri, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yerleşti.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, “Eğitimde başarı bir takım meselesi. Kaymakamlığımızın, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, rehber hocalarınızın, ebeveynlerimizin hepsinin katkısı var. Bu yıl 15 öğrencimiz Fen Lisesine yerleşti. Bu öğrencilerimizden Türkiye İkincisi olan kızımız Meram Fen Lisesini tercih etti. Yolları açık olsun. Milletimize hizmet, devletimize hizmet için akademik başarı önemli. İnşallah bundan sonraki eğitim öğretim yıllarında da başarılarımız devam edecek. Herkesi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

AdminAdmin