YEREL

Başkan Akkaya; Arama Kurtarma Tatbikatına Katıldı

Akşehir Belediyesi ve Akademik Kulübü ile birlikte kurulan AK-AK (Akşehir Arama Kurtarma) ekibi ve Seydişehir Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerine enkazda canlı tespiti ve yaralı çıkarma konularında, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından teorik ve fiziki eğitimler verildi.

Başkan Akkaya; Arama Kurtarma Tatbikatına Katıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amiri İbrahim Navruz tarafından enkazda inceleme, yaşam belirtilerinin tespit edilmesi, enkaza giriş teknikleri ve yaralı çıkarma gibi eğitimlerin yanı sıra; doğal afet olaylarına karşı ve trafik kazalarında ilk yardım ve kurtarma teknikleri de anlatıldı.

Eğitimin son gününde Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Kent Ormanı’nda tatbikat yapan arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyip, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amiri İbrahim Navruz tarafından bilgi aldı.

Yapılan eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Akkaya” Kent Ormanı piknik alanındayız. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığımızın ekipleri; Akşehir Belediyesi ve Akademik Kulübü bünyesinde kurulan AK-AK (Akşehir Arama Kurtarma) ekibi ve Seydişehir Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerine eğitimler veriyor. Malum Akşehir’imiz birinci derece deprem bölgesinde. Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilin etkilendiği depremin ardından Türk milleti el ele verdi. Belediyeler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaraları sarmaya çalıştı. Özellikle arama kurtarma çalışmaları devam ederken Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri büyük görevler üstlendi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey başta olmak üzere, İtfaiye Daire Başkanımız Cevdet İşbitirici Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Yine AK-AK (Akşehir Arama Kurtarma) ekibimizde ilk günden itibaren arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. Yeni kurulan bir arama kurtarma ekibiydi ama karınca kararınca 10 kişinin üzerinde vatandaşlarımızın kurtarılmasına katkı vermiş olduk. Temennimiz, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması. Allah korusun öyle bir durum olursa gereken önlemleri alma noktasında ekibimizi teknik bilgiler ve tecrübe kazanmaları adına böyle bir faaliyet icra ettik. Eğitime katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin