YEREL

Yunak'ta İlköğretim Haftası Kutlama Programı

Yunak'ta 2022-2023 eğitim öğretim yılı ile birlikte başlayan ilköğretim haftası kutlamaları kapsamında Atatürk İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi.

Yunak'ta  İlköğretim Haftası Kutlama Programı

Tören öncesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yeni yıl mesajı okundu.

Atatürk Ilkokulunda yapılan törende bir konuşma yapan İlçe Milli Egitim Müdürü Mahmut İşcan, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi ve yeni öğretim yılı için ilçede yapılan hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İşcan, yaptığı konuşmada, "Hepinizin de bildiği üzere eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öngördüğü gibi "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak yegâne unsur, eğitimdir. 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda, eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.'

Konuşmanın ardından çocuk oyunları ve şarkıları gösterisi, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, 4. Sınıf öğrencilerinin gösterisi ve ilkokula yeni başlayan minik öğrencilere hoş geldin hediyelerinin takdimi gerçekleştirildi.

Tören, Kaymakam Murat Karahan'ın ilk ders zilini çalması ve sınıf ziyaretleri ile son buldu.

Törene, Yunak Kaymakamı Murat Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, şube ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

AdminAdmin