ureticihaber.com
ureticihaber.com
GÜNCEL

UNFCCC Sekretaryası'ndan COP31 Özel Temsilcisi Başkan Altay'a ziyaret

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Sekretaryası temsilcileri, COP31 hazırlıkları kapsamında istişarelerde bulunmak üzere, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve COP31 Şehirler ve Yerel Yönetimler Özel Elçisi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’da gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, iklim değişikliğiyle mücadelede yerel yönetimlerin önemli sorumluluklar üstlenmesi gerektiğini hatırlattı. Türkiye’nin COP31’e ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla yürütülen hazırlık çalışmalarına değinen Başkan Altay, sürece sunduğu katkı ve gösterdiği yoğun gayret dolayısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve COP31 Başkanı Murat Kurum’a teşekkürlerini iletti. Başkan Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Bakan Kurum’un COP31 sürecinde yürüttüğü çalışmaların, Türkiye’nin iklim diplomasisindeki rolünün güçlenmesine ve şehirlerin iklim gündeminde daha etkin şekilde yer almasına katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi. COP31 KAPSAMINDA İSTİŞARELERDE BULUNULDU UNFCCC Sekretaryası temsilcileri de kendilerine gösterilen misafirperverlik dolayısıyla Başkan Altay’a teşekkür etti. Görüşmede, COP31 hazırlıkları kapsamında yerel yönetimlerin sürece katkısı ve uluslararası iş birliğinin önemi üzerinde duruldu. Temsilciler, Taş Bina Konya Dijital Tanıtım Merkezi’ni de ziyaret etti. Heyet burada Konya’nın tarihi, kültürel ve turistik değerlerini tanıma imkânı buldu.

UNFCCC Sekretaryası'ndan COP31 Özel Temsilcisi Başkan Altay'a ziyaret
[adv_img_alt]
Paylaş:

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Sekretaryası temsilcileri, COP31 hazırlıkları kapsamında istişarelerde bulunmak üzere, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve COP31 Şehirler ve Yerel Yönetimler Özel Elçisi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’da gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, iklim değişikliğiyle mücadelede yerel yönetimlerin önemli sorumluluklar üstlenmesi gerektiğini hatırlattı.

Türkiye’nin COP31’e ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla yürütülen hazırlık çalışmalarına değinen Başkan Altay, sürece sunduğu katkı ve gösterdiği yoğun gayret dolayısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve COP31 Başkanı Murat Kurum’a teşekkürlerini iletti.

Başkan Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Bakan Kurum’un COP31 sürecinde yürüttüğü çalışmaların, Türkiye’nin iklim diplomasisindeki rolünün güçlenmesine ve şehirlerin iklim gündeminde daha etkin şekilde yer almasına katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

COP31 KAPSAMINDA İSTİŞARELERDE BULUNULDU

UNFCCC Sekretaryası temsilcileri de kendilerine gösterilen misafirperverlik dolayısıyla Başkan Altay’a teşekkür etti.

Görüşmede, COP31 hazırlıkları kapsamında yerel yönetimlerin sürece katkısı ve uluslararası iş birliğinin önemi üzerinde duruldu.

Temsilciler, Taş Bina Konya Dijital Tanıtım Merkezi’ni de ziyaret etti. Heyet burada Konya’nın tarihi, kültürel ve turistik değerlerini tanıma imkânı buldu.

Bu haber ureticihaber.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Ekonomiye 'güven' Ekim'de düştü!

Akışın sonuna geldiniz.