GÜNCEL

Selçuklu Belediyesi Hizmetleriyle Engelli Vatandaşların Hayatını Kolaylaştırıyor

• Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında; “Engelli dostu projeleri hayata geçirmeyi büyük bir sorumluluk olarak görüyoruz” dedi.

Selçuklu Belediyesi Hizmetleriyle Engelli Vatandaşların Hayatını Kolaylaştırıyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.  Başkan Pekyatırmacı mesajında; “Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek adına engellilerimizin de her türlü ihtiyacına cevap verecek projeler uyguluyoruz” ifadelere yer verdi.

Resim önizlemesi

Başkan Pekyatırmacı: "Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz"

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı engelli vatandaşlar için bir yandan tesisler ile yaşam alanları inşa ederken bir yandan da sosyal hayatta kendilerini yalnız hissetmemeleri için gayret gösterdiklerini ifade ederek mesajında şu sözlere yer verdi; "Selçuklu Belediyesi olarak engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için her türlü adımı atıyoruz. Hayata geçirdiğimiz tüm hizmetlerde engelli hemşehrilerimizi de düşünerek planlama yapıyoruz. Hissedilebilir uyarı ve takip zemin ürünlerimiz ile belediye hizmet binamızı görme engelliler için daha erişilebilir hale getirdik.

Resim önizlemesi

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren “Engelli Hasta Nakil Aracı” ile tekerlekli sandalye ile yaşayan engellilerimizin yükleme ve taşıma işlemlerini yapıyoruz. Bu çalışmaların yanı sıra Selçuklu'nun 14 farklı noktasına engelli vatandaşlarımızın akülü araçlarını şarj edebilmeleri amacıyla Engelli Şarj İstasyonu kazandırdık. Ayrıca ilçemizde yaşayan engelli kardeşlerimizin akülü engelli araçlarının bakımı belediyemiz tarafından gerçekleştiriliyor. Selçuklu'da engelsiz yaşam alanları kuruyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz yıllarda Selçuklu Belediyesi olarak engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımına sağladığımız katkılardan ve başarılı projelerden dolayı Erişilebilirlik Ödülüne layık görüldük. Yine bu yıl içerisinde Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında 8 takımın katıldığı Selçuklu Belediyesi olarak Golbol Turnuvası düzenledik

Resim önizlemesi

Selçuklu Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan tüm hemşehrilerimize olduğu gibi engelli hemşehrilerimizin de hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı ilk günkü heyecanla sürdürmeye devam edeceğiz.  Bu vesile ile her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlamamızın önemli olduğunu düşünüyor ve tüm engelli vatandaşlarımıza ailesi ve sevdikleriyle mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin