YEREL

Karatay Zabıtası’ndan Şeb-İ Arus Haftası Öncesi Sıkı Denetim

Konya, Hz. Mevlana’nın 750’nci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için dünyanın dört bir yanından on binlerce misafiri ağırlamaya hazırlanırken, Karatay Belediyesi de şehirde ağırlanacak misafirler için gereken tüm tedbirleri aldı. Karatay Zabıtası ekipleri, Konya’ya gelecek misafirlerin herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmaması için şehir merkezindeki işletmelerde denetim yaptı.

Karatay Zabıtası’ndan Şeb-İ Arus Haftası Öncesi Sıkı Denetim

Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin bu yılki teması “Vuslat Vakti”. 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek anma törenlerini izlemek ve Konya’yı ziyaret edecek misafirler için ise gereken her türlü tedbir alınmaya başlandı.

Resim önizlemesi

KARATAY ZABITASI, SORUNSUZ BİR SÜREÇ İÇİN GÖREVİNİN BAŞINDA

Konya Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, üniversiteler, belediyeler ile çeşitli kurum ve kuruluşların çok sayıda etkinlik yapacağı bu önemli süreçte Karatay Belediyesi de Konya’ya gelecek misafirlere güzel bir ev sahipliği yapılabilmesi adına gerekli tedbirlerini almaya başladı.

Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yerli yabancı turistler için şehir merkezinde hizmet veren restoran, lokanta ve otel gibi işletmeleri denetledi.

KARATAYIMIZ HZ. MEVLANA’YI ANMA ETKİNLİKLERİNE HAZIR

Resim önizlemesi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, oldukça yoğun geçecek sürecin Konya esnafı için hayırlar getirmesini diledi.

Başkan Hasan Kılca; “Bu yıl Hz. Mevlâna’nın 750. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus) etkinlikleri, ‘Vuslat Vakti’ ana teması çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Esnafımız da ülkemiz ve dünyanın dört bir yanından şehrimize gelecek misafirlerini ağırlamak için son hazırlıklarını yapıyor. Bu vesileyle tüm esnafımıza işlerinde bol kazançlar diliyorum. Etkinlikler dolayısıyla Konyamıza gelen misafirlerimize iyi bir ev sahipliği yaparak konuklarımızın rahat ve huzurlu bir hafta geçirmelerini, Konya’yı ve Karatay’ı güzel hatıralarla anmalarını arzu ediyoruz. Bu konuda gerekli tedbirlerimizi aldık, hazırlıklarımız sürüyor. İlçemizdeki bütün işletmelerin yönetmeliklere uygun ve misafirlerimize en güzel hizmeti sunmak için titizlikle hareket edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

AdminAdmin