YEREL

Sanatçı Çetin Altay Akşehir’e Hayran Kaldı

Bu yıl gerçekleştirilen 64. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’nde temsili Nasreddin Hocalık görevini üstlenen ünlü sanatçı Çetin Altay, Akşehir’in tarihi Arasta Çarşısında esnafları ziyaret ederek, tarihi mekanları gezdi.

Sanatçı Çetin Altay Akşehir’e Hayran Kaldı

Sanatçı Çetin Altay’a gezisi sırasında Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ile Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Korkusuz’da eşlik etti.

Gezisi sırasında yoğun ilgi gören sanatçıyla esnaf ve vatandaşlar fotoğraf çektirmek için adeta yarışa girdi.

Çetin Altay, Akşehir’e hayran kaldığını belirterek “Temsili Nasreddin Hoca olma teklifi aldığında çok mutlu oldum. Buraya geldiğimde çok daha başka bir boyuta geçtim. Çünkü 1200’lü yıllarda yaşamış Nasreddin Hoca gibi gerçekten çok nüktedan ve o zamanlarda bile bu zamanın mizahını yapabilen başka bir akla sahip birisinin canlandırmaya çalışmak müthiş bir şey. Onun kiyafetlerini giydikten sonra ve onun evine, dolaştığı sokaklara gelince beni de heyecan bastı. Gerçekten Nasreddin Hoca’yı 1 günlük de olsa böyle kaftan giyerek, kavuk takarak onunmuş gibi olmak ya da insanlara o gözle bakmak beni hem duygulandırdı hem de onurlandırdı. İnşallah bundan sonra hep gelirim” dedi.

AdminAdmin