GÜNCEL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Konya'da

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Konya'da gezi ve temaslarda bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Konya'da

Bir dizi açılış ve programlara katılmak amacıyla Konya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Konya'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Valiliği ziyaret eden Tekin, burada Vali Vahdettin Özkan ile bir süre görüştü. Tekin, ardından Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Bakan Tekin, basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat'ta Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Bakan Tekin'e, Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram) hakkında bilgi verdi. Bakan Tekin, daha sonra AK Parti İl Başkanı Hasan Angı'yı, ardından da MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan'ı ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Mevlana Müzesini de ziyaret etti.

1.jpg

DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilk olarak Konya Valiliğini ziyaret etti. Daha sonra Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen ‘Konya İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Selçuklu Kongre Merkezinde yapılan toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yürütülen eğitim faaliyetleri ve projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda eğitimin önemine vurgu yapan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde hem Konya hem de ülke genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eğitimde seferberlik vurgusuyla ülkemizin her bir ferdinin bu dinamik sürece katkı sunmasını arzu ettiklerini ifade etti.

PTOROKOL YER ALDI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Konya Valisi Vahdettin Özkan, Milletvekilleri Orhan Erdem, Latif Selvi, Mehmet Baykan, Mustafa Hakan Özer ve Konur Alp Koçak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, Bakanlık yetkilileri, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Yiğit, İl Müdürlüğü yöneticileri ve 31 ilçe milli eğitim müdürü katıldı.

4-001.jpeg

BAŞKAN ALTAY’I ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Bakan Tekin, ziyarette olarak Büyükşehir Taş Bina’da bulunan Konya Dijital Tanıtım Merkezi’ni ziyaret ederek Başkan Altay’dan bilgi aldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bakan Tekin’i Konya’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek ziyaretleri ve eğitime destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

İLİM İRFAN ŞEHRİ KONYA’MIZA DEĞER KATMIŞ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızla ecdat yadigârı tarihi taş binada; şehrin binlerce yıllık tarihine ışık tutan Dijital Tanıtım Merkezi'nde tarihi ve kültürel yolculuğa çıktık. Tarihi binada gerçekleştirilen inşa; ecdadımızın hatırasını koruyarak ilim irfan şehri Konya’mıza değer katmış. Bu sırada, başarılı çalışmalarıyla katma değer oluşturmayı hedefleyen üniversite öğrencilerimizle projeleri hakkında görüştük. Bu atmosferin oluşmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay olmak üzere tüm kardeşlerime ve ziyaretimize eşlik eden ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

2.jpg

KAVUŞ, BAKAN TEKİN’E DOSD MERAM’I ANLATTI

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bir dizi ziyaret ve incelemeler için Konya’da bulunan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekin’e; Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram hakkında bilgi verdi.

BAKAN TEKİN, KAVUŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ

DOSD Meram’ın, belediye, üniversite, milli eğitim ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle oluşturulmuş Türkiye’deki ilk ve tek merkez olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, DOSD Meram ile Down Sendromlu bireylerin hayatına dokunmak için yola çıktıklarını ifade etti. DOSD Meram ile Down Sendromlu bireylerin yaşama katılımlarını ve hayatın içindeki rolleri üstlenebilmelerini sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Kavuş, “Merkez ile down sendromlu özel bireylerin; fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelişimlerini, bireysel özelliklerinin izin verdiği sınırlar içerisinde en üst noktaya çıkarmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. Eğitim, özellikle de dezavantajlı bir grup olan down sendromlu bireylere yönelik eğitim için böylesi önemli bir çalışmaya imza atılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bu önemli çalışma için Meram Belediyesini ve Başkan Mustafa Kavuş’u tebrik etti.

3.jpeg

5.jpeg

AdminAdmin