SİYASET

Milletvekili Mehmet Baykan ,Tarım Başkenti Konya

AK Parti Milletvekili Mehmet Baykan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Konya’nın Tarım Başkenti olduğuna vurgu yaptı ve tarımsal üretim ve hayvancılıkta ülkemizin göz bebeği olduğunu vurguladı.

Milletvekili Mehmet Baykan ,Tarım Başkenti Konya

Baykan konuşmasının devamında, Toprak Mahsulleri Ofisinin hububat alımı ile ilgilide açıklamada bulunan Baykan, ilerleyen günlerde konu ile ilgili daha detaylı açıklamalarda bulunacağını ifade eden Baykan, konuyuda yakından takip ettiğinin sinyalini verdi.

 

Konya AK Parti Milletvekili Mehmet Baykan’ın konuşması şu şekilde;

 

“Milletvekili olduğum Konya, sahip olduğu geniş tarım alanları ile tarımsal üretim, tarımsal ticaret ve tarımsal ticaret ve tarımsal istihdam açısından ülkemizin tarım başkenti olarak kabul edilmektedir.

Tarımsal üretim değeri bakımından Türkiye'de 1'inci sırada olup tarım makineleri kullanımında, imalatında, ihracatında önemli bir yere sahiptir. Ülkemiz tarım alanlarının yüzde 8'i Konya'da yer almaktadır. 10 üründe üretim 1’inciliği söz konusu olup buğday üretiminin yüzde 10'u, arpa üretiminin yüzde 15'i, şeker pancarı üretiminin yüzde 32'si, havuç üretiminin yüzde 60'ı Konya tarafından karşılanmaktadır.

Yine, büyükbaş ve küçükbaş kümes hayvanında 1'inci, 2'nci, 3'üncü sıralarda yer almaktadır.

Tüm bunların ışığında Hükûmetimizin tarım politikaları Konya'da bir ekosistem oluşturmuş, Konya sadece tarım başkenti değil, ülke ekonomisinde bir katma değer hâline gelmiştir.

Güncel konu olan TMO alımlarıyla ilgili yakın takipte bulunmaktayız, bununla ilgili de önümüzdeki günlerde ayrıca bilgilendirme yapacağız. Teşekkür ediyorum.”

AdminAdmin