Vali Akın ve eşi, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yaptığı sırada gerçekleştirilen bir polis uygulaması esnasında uğradığı hain silahlı saldırı sonucu şehit düşen Kahraman Polis Memuru Mehmet Çolak’ın, Konya’nın Selçuklu ilçesinde ikamet eden ailesini evlerinde ziyaret etti .

Devam Eden Vefa ve Destek Ziyaret esnasında şehidin ailesiyle yakından ilgilenen, onların taleplerini ve duygularını dinleyen Vali İbrahim Akın, aziz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmanın ve onların yanında olmanın devletin en asli görevlerinden biri olduğunu vurguladı. Samimi ve duygusal anların yaşandığı ziyarette
Vali Akın, şu ifadeleri kullandı: "Vatanımızın huzuru, milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canını feda eden kahraman polisimiz Mehmet Çolak’ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Devletimiz, vatanı için canını ortaya koyan aziz şehitlerimizin emanetleri olan ailelerinin her daim yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir.
"Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, şehit polis memuruna Allah’tan rahmet niyaz ederken; kederli ailesine, yakınlarına ve tüm Emniyet teşkilatına bir kez daha sabır, başsağlığı ve taziyelerini iletti. Şehit ailesi de hatırlanmaktan ve yapılan bu anlamlı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Vali Akın ve eşine teşekkür etti.