GÜNCEL

Meram’dan Dünyaya Mesaj: “Zulmün Karşısında Filistin’in Yanındayız”

Meram muhtarları 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir araya geldi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada ana gündem İsrail’in Gazze saldırıları oldu. Katılımcılar İsrail terörünü lanetleyerek Filistin ve Gazze halkının yanıda oldukları mesajını verdiler.

Meram’dan Dünyaya Mesaj: “Zulmün Karşısında Filistin’in Yanındayız”

Resim önizlemesi

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Meram Muhtarları ile bir araya geldi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya Başkan Kavuş ile birlikte Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, MHP Meram İlçe Başkanı ve Meram Belediye Meclis Üyesi Mahmut Yaman, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir ve Meram Muhtarları katıldı.

Resim önizlemesi

TAŞDEMİR VE YAMAN; “İSRAİL’İ KINIYOR VE LANETLİYORUZ”

Yaptığı konuşmada muhtarlar adına Başkan Mustafa Kavuş’a şükranlarını ileten Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir dönem yaşadıklarını ve muhtarlar gününü böyle bir günün gölgesinde kutladıklarını ifade ederek “İsrail teröristtir, lanetliyorum” diye konuştu. MHP Meram İlçe Başkanı ve Meram Belediye Meclis Üyesi Mahmut Yaman’ın gündeminde de İsrail’in Gazze saldırıları vardı. İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıları sert bir dille eleştiren Yaman, “Bu terör devletini kınıyor ve lanetliyorum. Başkan Kavuş’a da bizleri muhtarlarımızla bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Resim önizlemesi

BAŞKAN DOLULAR; “BİRLİK VE BERABERLİK OLURSA SIRTIMIZ ASLA YERE GELMEZ”

Türkiye’nin yeniden bir seçim sürecine girdiğini hatırlatan AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ise bu süreçte yine dünyanın ve bölgenin karıştığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği 2053 ve 2071 hedefleri için durmaksızın çalıştıklarını ifade eden Dolular, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ortadoğu yeniden karıştı. Ancak bir gün bir Musa çıkar bu zulme dur der. Onların bir hesabı varsa Rabbimin de bir hesabı var. Bu süreçte Meram, Konya ve Türkiye’de birlik ve beraberliği yakaladık. Bunda muhtarlarımızın da büyük payı vardır, hepsine teşekkür ediyorum. Bu birlik oldukça Türkiye’nin sırtı yere gelmez. Ama bunun için de çalışma, mücadele etme mecburiyetimiz vardır.

BAŞKAN KAVUŞ; “SİYONİZM BİZİ BİR KEZ DAHA İNSANLIĞIMIZDAN UTANDIRDI”

Sevinç, neşe ve coşku ile kutlamak istedikleri muhtarlar gününü acı, hüzün ve kahır içinde geçirdiklerini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, siyonist saldırılar nedeniyle insanlığın, tarihin en kanlı ve en vahşi günlerine şahit olduğunu ifade etti. İsrail’in kadın, çoluk, çocuk, kundaktaki bebek ayırt etmeksizin saldırdığını hatırlatan Başkan Kavuş, “Siyonizm, bizi bir kez daha insanlığımızdan utandırdı. Gazze’den yükselen acı feryatlar kalplerimizi paramparça etti. Kadın, çocuk demeden hastane bombalamanın adı vahşettir. Bu zulüm bir gün elbette bitecek; Hiçbir zulüm sonsuza kadar yaşamaz. Bu vahşeti yapanlar bir gün kendi kanlarında boğulacaklardır. Meram, yiğit Filistin’in, mazlum Gazze’nin, mukaddes şehir Kudüs’ün ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir. Kardeşlerimize yönelik bu saldırıları şahsım ve ilçem adına kınıyor, katliamın bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

BAŞKAN KAVUŞ; “MUHTARLARIMIZ BİZİM GÖREN GÖZÜMÜZ DUYAN KULAĞIMIZDIR”

Hizmet siyasetlerinin ve Türk demokrasisinin temel taşı olan muhtarların gününü de kutlayan Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Muhtarlarımız, hizmette bizlerin gören gözü, duyan kulağı ve uzanan elimizdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyasi ve sosyal hayatımızın en önemli aktörleri arasına giren muhtarlarımız sayesinde her an şehrimizin, ilçemizin, mahallelerimizin ve hemşerilerimizin yanında olabiliyor, sorunlarına hızlı çözümler üretebiliyoruz. Hemşehrilerimizle aramızdaki en güçlü köprü olarak daima sizlerin yanınızda olduk hatta sizleri her zaman hizmet ekibimizin en güçlü halkası olarak gördük. Aramızda oluşan gönül köprüleriyle mahallelerimizin sorunlarını birer birer çözüme kavuşturduk. Meram’ı muhtarlarımızla birlikte yönetiyor, muhtarlarımızla beraber halkımızın dertleriyle dertlenerek çözüm için çabalıyoruz. Bu nedenle ilçemizin her kazanımında, yükselen her yatırımında, çözülen her sorununda muhtarlarımızın da payı büyüktür. Meram’a hizmette yaptığınız yol arkadaşlığından dolayı sizlere şükranlarımı sunuyor, bu duygularla Muhtarlar gününüzü en içten duygularla kutluyorum.”

MERAM KAYMAKAMI BAYRAM YILMAZ; “FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ YALNIZ OLMADIKLARINI BİLSİNLER”

19 Ekim münasebetiyle Meram Muhtarları ile bir araya gelmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Meram Kaymakamı Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın gündeminde de İsrail vahşeti vardı. Bölgenin, tarihin en vahşi katliamını yaşadığını belirten Kaymakam Bayram Yılmaz, İsrail’in yaptığı bu zulümlerle yaşamasının mümkün olmadığını söyledi. İsrail’in bu yaptıklarına dur denmesinde en büyük rolü Müslüman Türkler’in oynayacağını ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Oradaki kardeşlerimiz yalnız olmadıklarını bilsinler. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına ve İslam Alemi’ne de sabırlar diliyorum. Ayrıca bu gün dolayısıyla bizleri bir araya getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a da şükranlarımı sunuyorum. Göreve yeni başladım ama bu şehri her yönüyle gönülden seviyorum. Her yönüyle takdir ettiğimiz bir şehir oldu. Başkanımız Mustafa Kavuşla çalışmaktan da büyük mutluluk duyacağım. Bilgim ve tecrübemle hem belediyemizin hem de siz muhtarların yanında olacağım.”

 

AdminAdmin