GÜNCEL

Başkan Akkaya Muhtarlarla Bir Araya Geldi

19 Ekim, Muhtarlar Günü münasebeti ile Akşehir Belediyesi tarafından Hıdırlık Sosyal Tesisleri’nde günün anlam ve önemine ithafen bir toplantı gerçekleştirildi

Başkan Akkaya Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel ve Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’nın katılımı ile gerçekleştirilen programda muhtarların Muhtarlar Günü tebrik edildi ve Akşehir’e daha iyi hizmet sunabilmek için istişarelerde bulunuldu. Akşehir Belediyesi tarafından yürütülen yatırım ve projeler hakkında muhtarlara bilgi verildi. Programın ardından bir grup muhtar heyeti Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’yı makamında ziyaret etti.

Resim önizlemesi

19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle gerçekleştirilen programın ilk noktası Hıdırlık Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantı oldu. Toplantıya Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, protokol üyeleri ve muhtarlar katılım sağladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Anıta muhtarlar adına Muhtarlar Derneği Başkanı ve Altuntaş Mahallesi Muhtarı Hurşit Sun tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Resim önizlemesi

“MUHTARLIK DEMOKRASİ ZİNCİRİNİN İLK HALKASIDIR”

Muhtarlar Günü münasebeti ile Hıdırlık Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; “Muhtarlık müessesesi 1829 yılından bu yana devam eden, her geçen gün önemini artıran, demokrasi zincirimizin ilk halkasıdır. Halkımızın beklentilerini ilgili kurumlara iletilmesinde halkımızın başvurduğu ilk kapıdır. Dеmоkrаsi zincirinin ilk hаlkаsını оluşturаn muhtаrlık tеşkilаtı, Cumhuriyetimizin 100. yılında da halk ve devlet nezdinde önemini ilk günkü gibi muhafaza etmeyi başarmış nadir konumlar arasında yer almaktadır. Evveliyatı Cumhuriyetimizin kuruluşundan onlarca yıl öncesine dayanan muhtarlık müessesesi; devletimizin vatandaşa uzanan en yakın eli, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktadır. Bizler de güçlü bir yönetim anlayışı için muhtarlık makamının öneminin bilincindeyiz. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Akşehir’imizde de muhtarlarımızın yeri hem demokrasinin temel taşı olmaları hem de bölge halkını tanımaları hasebiyle fazlasıyla önemlidir. Gerektiği gibi hizmet verebilmemiz için hemşehrilerimiz ile aramızda köprü olan, mahalle sakinleri ile adeta bir aile olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Sevgi ve selamlarımı sunuyorum.” dedi.

Resim önizlemesi

 

 

AdminAdmin