GÜNCEL

Meram Süt Üreticileri Birliğinde Hasan İşler Güven Tazeledi

Meram Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hasan İşler, geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimli Olağan Genel Kurul’da rakibine 414 oy fark atarak, yeniden başkan seçildi.

Meram Süt Üreticileri Birliğinde  Hasan İşler  Güven Tazeledi

Başkan Hasan İşler, bugüne kadar olduğunu gibi bundan sonra da üyelerimizin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

4 dönemdir Meram Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı görevini yapan İşler, “Türkiye de birlikler arasında en geride aldığım Meram Süt Üreticileri Birliği’ni hizmet ve maddi acıdan Türkiye’de en üst sıralara getirdik. Buda gösteriyor ki, Meram’da üyelerimiz bize destek için yüksek bir katılımla oy vererek destek olmuşlardır. Hedefimiz, Meram’da hayvancılığı büyüterek, devletimizin dışarıdan ithalatını bitirmek, tarıma destek vermek, üyelerimize daha kaliteli ırkları suni tohumlama yöntemi ile vererek süt verimliliğini artırarak daha kazançlı duruma getirmek” dedi. Hayvancılığı ve tarımı eliştirerek süt üretim kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyleyen İşler, “Birliğimiz kent merkezinde birinci sırada yer alıyor. 15 süt toplama merkezimiz de Karatay, Selçuklu, Seydişehir, Çumra’ da, Beyşehir de birer adet olmak üzere toplam da 20 süt toplama merkezi ile süt kalitesini artırarak insan sağlığına önem vermekteyiz” dedi.

Süt Üreticileri Birliği Başkanlığının yanı sıra yeni dönemde Cumhur ittifakından Meram Belediyesi Meclis üyesi adayı olduğunu ifade eden İşler, “Meclise girdiğim takdirde Meram Süt Üreticilerinin yerel de daha kaliteli hizmetleri alması noktasında önemli gayretlerim olacak. İlk olarak Meram’a Süt İşleme Tesisi kurulması, bunun yanında arpa, mısır kırma, plake yapma tesisi kurulması noktasında girişimlerim olacak” diye konuştu. Aynı zamanda Meram’ın her bölgesinde kar amacı gütmeden yem satışı yapmak için çaba sarf edeceğini söyleyen İşler, “Buradan bütün Meramlı üretimimiz ve hemşehrilerimin 31 Mart Mahalli seçimlerinde üreticinin yanında olmasını arzu ediyor ve desteklerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin