GÜNCEL

Ekici’den 28 Şubat Açıklaması: Ülkemize Yapılmış En Büyük Kötülüktür

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, 28 Şubat postmodern darbesinin 27. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Ekici, “28 Şubat’ta demokrasimize ağır bir darbe vuruldu. Bu darbe, ülkemize yapılmış en büyük kötülüktür” dedi.

Ekici’den 28 Şubat Açıklaması: Ülkemize Yapılmış En Büyük Kötülüktür

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olan 28 Şubat postmodern darbesinin 27. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Ekici, 28 Şubat 1997 yılında Türk demokrasisine ağır bir darbe vurulduğunu söyledi. Ekici, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

"28 Şubat 1997 tarihinde milletin oylarıyla seçilen meşru hükümeti silahla, tankla tasfiye ettiler. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlarla, Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin kurduğu koalisyon hükümeti dağıtıldı ve ardından Refah Partisi kapatıldı. Daha sonra ise dava adamı Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan'a siyaset yasağı konuldu. Üniversiteli gençlerin başörtüsüne engel olup el uzattılar. Genç öğrenci kızlarımız kılık-kıyafetleri sebebiyle eğitim haklarından mahkûm bırakılarak ikna odaları eliyle inançlarından vazgeçmeye zorlandılar. Bunun yanında kamu görevlileri eşleri başörtülü olduğu için fişlendi. Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların; çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları engellendi. 28 Şubat’ta demokrasimize ağır bir darbe vuruldu. Bu darbe, ülkemize yapılmış en büyük kötülüktür 28 Şubat’ta demokrasimize ayar vermeye çalışanlara Milletimiz gereken cevabı kısa sürede verdi. Ancak ne yazık ki bugün iktidar 28 Şubat’ın en zorlu günlerinde darbecilere alkış tutan MHP ve Doğu Perinçek ile birlikte kol kola yürüyor. 28 Şubat’ın 27. yıldönümünde Savunan Adam, Millî Görüş lideri Necmettin Erbakan'ı minnetle anıyor, ülkemizin bir daha herhangi bir darbeyle karşılaşmamasını diliyorum"

AdminAdmin