FUTBOL

Konyasapor deplesmandan eli boş döndü

TÜMOSAN Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 26.haftasında deplasmanda Beşiktaş’ın konuğu oldu. Anadolu Kartalı, maça mutlak galibiyet ile sahaya çıktı. Konyaspor, kritik maçtan 2 - 0 mağlup ayrıldı.

Konyasapor deplesmandan eli boş döndü

TÜMOSAN Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 26.haftasında deplasmanda Beşiktaş’ın konuğu oldu. Anadolu Kartalı, maça mutlak galibiyet ile sahaya çıktı.

Konyaspor, İstanbul deplasmanında Beşiktaş’a ikinci yarıda teslim oldu. Süper Lig’in 26. haftasında ligin güçlü ekibi Beşiktaş ile karşılaşan TÜMOSAN Konyaspor, futbol olarak ilk yarıda beyaz, ikinci yarıda siyah bir görüntü verirken, ikinci 45 dakikadaki teslimiyetçi görüntüsüyle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Mücadelenin ilk devresinde topa daha çok sahip olan ve daha mücadeleci bir görüntü veren yeşil-beyazlı temsilcimiz, ikinci devrede ise tam tersi bir görüntü verdi. Bu devrede sadece bir şut çekebilen Konyaspor, savunmada da basit hatalar yapınca yenilgi kaçınılmaz oldu ve temsilcimiz en az 1 puan için gittiği deplasmandan eli boş döndü.

Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, Beşiktaş karşısında kadroyu bozmazken, Ankaragücü maçındaki ilk 11’i sahaya sürdü. Yeşil-beyazlılar maça istekli ve mücadeleci bir görüntü ile başladı. Topa sahip olan Anadolu Kartalı, ilk 20 dakikada rakibini kendi alanına hapsetti ve bu bölümde yüzde 78 ile topa sahip oldu. Pas isabetinde ise 147’ye 26 üstünlük kurdu. 25. dakikadan sonra Beşiktaş, oyunda kendini hissettirmeye başladı ve daha çok yüklenmeye başladı. Ancak Konyaspor, İstanbul ekibine çok net gol şansı vermezken, siyah-beyazlı takım daha çok şutlarla etkili olmaya çalıştı. Mücadelenin ilk devresinde gol sesi çıkmadı. Beşiktaş, ikinci devreye daha etkili başlayan taraf oldu. 48’de Semih Kılıçsoy ile net bir gol şansı yakaladı ancak kaleci Slowik gole izin vermedi. Bu pozisyonun hemen sonrasında Beşiktaş, Rashica’nın kornerden yaptığı ortasında Semih’in dokunuşu ile 1-0 öne geçti. Siyah-beyazlılar, bu golün ardından da oyunun kontrolünü tamamen eline aldı ve ikinci gol için şanslar yakaladı.

Teknik Direktörü Omerovic ise hamleler yaparak Ndao ve Sambou’yu oyuna aldı. Beşiktaş, 71. dakikada skoru 2-0 yaptı. Muçi’nin vuruşunda kaleci Slowik’ten dönen topu Cenk Tosun tamamladı ve takımını rahatlatan golü kaydetti: 2-0. Konyaspor, ikinci devrede daha çok kontra ataklarla gol ararken, hücumda istediği üretkenliği sağlayamadı. 79. dakikada Sambou’nun kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 87’de Muçi’nin vuruşu direkten dışarı çıktı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Konyaspor karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı. Yeşil-beyazlılar, bu sonuçla 25 puanda kalarak haftayı 19. sırada tamamladı.

Müsabaka Beşiktaş’ın 2 – 0 üstünlüğü ile sonuçlandı.aspor maçı

AdminAdmin