ASAYİŞ

Konya’da Akü Hırsızı Yakayı Ele Verdi

Konya’da yakın zaman içerisinde farklı adreslerde otomobil hırsızlıkları olduğuna dair polise birçok ihbar geldi

Konya’da Akü Hırsızı Yakayı Ele Verdi

. Gelen bilgiye göre şüpheli ya da şüpheliler çekici türü araçlardan akü çalarak ortadan kayboluyordu. Polis ekipleri vakit kaybetmeden harekete geçti.

ÇEKİCİ ARAÇLARIN AKÜLERİNİ ÇALIP KAYIPLARA KARIŞTILAR

İlk olarak Selçuklu ilçesi Bedir Mahallesi’nde Ata Sokak üzerine park edilmiş çekiciden 2 adet akü çalındığı bilgisi polis ekiplerinin kayıtlarına düştü. Kısa zaman sonra Parsana Mahallesi Şehit Abdullah Şimşek Sokak’ta yine bir çekici araçtan gerçekleştirilen akü hırsızlığı polis ekiplerini harekete geçirdi.

ÇALDIĞI AKÜLERİ SATMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri ihbarların ardından akülere dadanan hırsızlık şüphelisini yakalamak için çalışma başlattı. Olayların gerçekleştiği muhitteki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri şüphelinin 1993 doğumlu Sami Kasırga olduğunu tespit etti. Şüphelinin, gözüne kestirdiği çekicilere ait aküleri çalıp kendine ait araca yükleyerek gözden kaybolduğu anlaşıldı.

Kısa süre içerisinde şüpheliye ulaşan ekipler kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin çaldığı aküleri bir hurdacıya sattığı belirlendi. Aküleri sattığı belirlenen hurdacı O.Y. de ekipler tarafından gözaltına alınarak Suç Eşyası Satın Almak suçundan işlem başlatıldı.

AKÜ HIRSIZININ ONLARCA HIRSIZLIK DOSYASI OLADUĞU ORTAYA ÇIKTI

Hırsızlık şüphelisi Sami Kasırga sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kasırga’nın hırsızlık ve çeşitli suçlardan 21 adet kaydının olduğu ve evden hırsızlık suçundan arandığı ortaya çıktı. Şüpheliyle birlikte ele geçirilen akülerse sahiplerine teslim edildi.

AdminAdmin