ASAYİŞ

Polis Ekipleri Yüzlerce Kamerayı İzleyerek Gaspçıyı Yakaladı

Konya’da sosyal medya üzerinden 30 bin TL değerindeki cep telefonunu satan kişiye müşteri olarak mesaj atan ve telefonu almak için gittiğinde bıçak çekerek telefonu gasp eden şahıslar polis ekiplerinin yüzlerce kamerayı izlemesiyle tespit edilerek yakalandı.

Polis Ekipleri Yüzlerce Kamerayı İzleyerek Gaspçıyı Yakaladı

H.Ç.isimli kişi 30 bin TL değerindeki cep telefonunu satmak için sosyal medya üzerinden ilana koydu. H.Ç. ile müşteri olarak irtibata geçen bir şahıs cep telefonunu satın almak istediğini, Karatay İlçesi Akşemsettin Mahallesinde buluşarak teslim alabileceğini söyledi.

Saat 16.30 civarında adrese giden H.Ç. telefonu almak isteyen şahısla buluştu. Bir süre telefonu inceleyen şahıs bıçak çekerek H.Ç.’nin bacağına dayadı ve ardından telefonu alarak olay yerinden kaçıp kayıplara karıştı.

Polis Ekipleri Yüzlerce Kamerayı İzleyerek Gaspçıyı Yakaladı

Edinilen bilgiye göre H.Ç.’nin olayı polis ekiplerine bildirmesiyle Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Olay yeri ve çevresindeki yüzlerce güvenlik kamerasını inceleyen polis ekipleri olayın şüphelisinin yağma, gasp, kasten yaralama gibi bir çok suçtan kaydı olan Sinan Yıldırım (19) olduğunu, telefonu gasp ettikten sonra ileride araba ile bekleyen arkadaşları Ahmet E. (24) ve Hazar K. (20) ile kaçtığını tespit etti.

Şüphelilerin peşine düşen polis ekipleri, saatler içinde şüphelileri çaldıkları cep telefonu ve olayda kullanılan bıçak ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerden Sinan Yıldırım çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken polisler tarafından el konulan cep telefonu sahibine teslim edildi.

YETKİLİLER E-TİCARET KONUSUNDA UYARILARINI YENİLEDİ

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, internet üzerinden yapılan alışverişlerde art niyetli şahısların ve dolandırıcıların özellikle bu platformları takip ettiği, bu nedenle vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için yapılan alışverişlerde temkinli davranması gerektiği söylendi. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde para veya ürünü almadan alış-satışın yapılmaması gerektiği ve elden yapılan alışverişlerde kalabalık yerlerin, AVM’lerin ve güvenli ortamların tercih edilmesi gerektiği ifade edildi.

AdminAdmin