GÜNCEL

Konya Teknik Üniversitesi’nden (SOBE) Vakfı Projelerine Tam Destek

Konya Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı yetkilileri Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’i ziyaret etti. Ziyarette SOBE’nin başarılı çalışmaları hakkında bilgi veren yetkililer faaliyetlerin sürdürülebilirliği için destek istedi.

Konya Teknik Üniversitesi’nden  (SOBE) Vakfı Projelerine Tam Destek

KTÜN Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmeye, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya, Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Ulusoy ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ülkü Sultan Keskin katıldı.

Resim önizlemesi

Görüşmede, SOBE Vakfı Kurumsal İletişim ve Kaynak Geliştirme Direktörü Büşra Özen, SOBE’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Son yıllarda görülme sıklığı hızla artış gösteren otizmin tek çaresinin eğitim olduğunu ve bu konuda toplumsal bilinci artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Özen, otizmli bireylerin sosyal hayata entegre olmaları, yaşamsal ihtiyaçlarını bağımsız karşılayabilmeleri için profesyonel hizmet verdiklerini, SOBE’nin çalışmalarını ulusal ve uluslararası alanlarda tüm kurum ve kuruluşlara anlatmaya devam ettiklerini söyledi. Özen, SOBE faaliyetlerinin sürdürebilirliği için destek istedi.

 

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ise Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfının, sadece ilimiz için değil, ülkemiz için bir örnek model olduğunu, ifade etti. Konya Teknik Üniversitesi olarak SOBE’nin sosyal sorumluluk projelerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Çelik, Teknik Üniversite olarak özellikle bilgisayar-bilişim, elektrik ve elektronik mühendisliği alanında projeler geliştirerek, otizmli çocukların hayatını kolaylaştıracak adımlar atabileceklerini sözlerine ekledi.

 

Konya Teknik Üniversitesin akademisyen ve öğrencilerinden oluşan bir heyet yeni akademik dönem içerisinde SOBE merkezini ziyaret edecek.

AdminAdmin