EĞİTİM

Konya Teknik Üniversitesi Tanıtım ve Tercih Günleri Başlıyor

Konya Teknik Üniversitesi, şehrin merkezinde bulunan tarihi binasında yer alan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 31 Temmuz - 1 Ağustos tarihlerinde aday öğrenciler için “Tanıtım ve Tercih Günleri” düzenliyor.

Konya Teknik Üniversitesi Tanıtım ve Tercih Günleri Başlıyor

Konya Teknik Üniversitesini tercih etmek isteyen aday öğrenciler, “Tanıtım ve Tercih Günleri’nde alanında uzman akademisyenlerden ilgi duydukları bölüm ve programlar hakkında bilgi edinebilecek.

Resim önizlemesi

Konya Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Binasında oluşturulan tercih masalarında görev alan rehber öğretmen ve uzman akademisyenler, Üniversitenin puan ve sıralamaları, bölümleri ve programları hakkındaki detaylı bilgileri aday öğrencilerle paylaşacak.

 

Konya Teknik Üniversitesi öğrenci kulüplerinin çeşitli yarışmalarda derece elde projeleri de alanda sergilenecek. Mühendislik öğrencileri tarafından geliştirilen elektrikli araba (Simurg GT), İnsansız Su Altı Aracı (ROV) ve İnsansız Hava Aracı (İHA) sergilenecek projeler arasında yer alıyor.

 

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Üniversite adayı öğrencileri Konya Teknik Üniversitesi ailesinin bir parçası olmaya davet ederek şu ifadeleri kullandı:

Resim önizlemesi

“Konya Teknik Üniversitesi, sayısız bilim insanı yetiştirmiş, kültür, sanat ve eğitimin başkenti Konya’da, kökleri 50 yıl öncesine dayanan bilim, teknoloji ve inovasyonda ‘’ Gelişimin Öncüsü’’ bir devlet üniversitesidir. Mühendislik ve Mimarlık öğretiminde deneyimli bir üniversite olarak Konya’da önemli bir görev üstlenen üniversitemizin bugün bünyesinde; aktif 2 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 1 enstitü bulunuyor. Yaklaşık 12 bin öğrenci, 800'ün üzerinde akademik ve idari personel ile öğrenim ve araştırma faaliyetlerine devam ediyor. Konya Teknik Üniversitesi, yenilikçi bir devlet üniversitesidir. Üniversitemiz, küresel rekabetin hâkim olduğu günümüzde, çağı yakalayan, araştırma ve geliştirme yeteneği ile donatılmış, rekabetçi, nitelikli projeler üreten, mühendisler, mimarlar ve teknikerler yetiştirmeyi amaçlıyor. Tecrübeli akademik kadroya sahip olan Üniversitemiz stratejik kuruluşlarla işbirliği halindedir. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında tasarım ve inovasyonda öncü projeler yapıyor. Üniversitemiz, Ülkemizin çeşitli derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan ve farklı kategorilere göre oluşturulan sıralamalarda yükselişini sürdürüyor. Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiş bölümleri bulunuyor. Öğrenci odaklı yaklaşımıyla öğrenci toplulukları projelerini desteklenmekte TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada elde edilen başarılarla adından söz ettiriyor. Savunma Sanayi Başkanlığı ile imzalanan protokol sayesinde savunma şirketlerinde öğrencilerine proje yapma ve staj imkânı sunuyor. Öğrenciler, bu fırsatları ve sahip oldukları potansiyeli iyi değerlendirip bireysel ilgi alanlarını ve becerilerini, tercih ettikleri bölümlerde alacakları eğitimle birleştirerek kariyerlerini üst seviyelere çıkaracaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri de bilim ve teknolojiye katlı sunmak ve Türkiye’yi daha ileriye taşımak hedefiyle çalışmaya devam eden Konya Teknik Üniversitesi Ailesinin bir parçası olmaya davet ediyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.”

Resim önizlemesi

 

 

 

AdminAdmin