GÜNCEL

Konya Teknik Üniversitesi Kamuoyu Duyurusu

İnsan haklarını, evrensel ilkeleri ve uluslararası hukuku ihlal eden İsrail ordusu, Gazze’de Üniversiteler başta olmak üzere kamu binalarını yok etmeye, masum insanları öldürmeye devam etmekte sağ kalanları ise evlerini ve topraklarını terk etmeye zorlamaktadır.

Konya Teknik Üniversitesi Kamuoyu Duyurusu

Tüm dünyanın şahitliğinde devam eden bu kanlı süreç, insanların yaşam haklarını özgürlüklerini ortadan kaldırarak şiddet, baskı ve saldırı eylemleri savaşın tüm evreleriyle görülmektedir.

Filistin’de yaşanan bu dram asla kabul edilmez masum siviller hak etmedikleri bu muameleye maruz bırakılamaz. Gün geçtikçe eşine az rastlanır cinsten olan saldırılar, yaşanan bu trajedinin büyüklüğünü gözler önüne sermektedir. Filistin başta olmak üzere dünya üzerinde insanlığa karşı yapılan her türlü haksız müdahalenin karşındayız. Filistin halkı özgür yaşama, ibadet etme, sağlık, eğitim, mülkiyet hakkının korunması en önemlisi hayatta kalma haklarından mahrum edilemez.

Filistin halkının mücadelesini destekliyoruz. İsrail tarafından yapılan tüm saldırıların sonlandırılmasını, savaşın yerine barışın, adaletin, eşitliğin, huzurun, insan hakları çerçevesinde sağlanacak her türlü imkânın sunulmasını talep ediyoruz.

AdminAdmin