ASAYİŞ

Konya Polisi Kaçakçılara Geçit Vermiyor

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde yapılan çalışmalarda binlerce litre kaçak akaryakıt, sahte alkollü içki, cep telefonu ve çok sayıda tütün mamulü ele geçirdi.

Konya Polisi Kaçakçılara Geçit Vermiyor

Konya KOM Şube Müdürlüğü ekipleri kaçakçılara göz açtırmıyor. Kaçakçılığın önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, İl girişinde durdurulan bir tırda arama yapan ekipler, 28.100 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi. 1 kişi gözaltına alındı.

Bir iş yerinde sahte alkollü içki üretimi ve satışı yapıldığını tespit eden KOM Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tespit edilen 1 iş yeri, ev ve arabada yapılan aramada 1.100 adet sahte bandrol, 225 litre etil alkol, 106 adet alkol kiti, 7 şişe sahte alkollü içki ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı.

Sigara üretimi ve satışı yapıldığı tespit edilen 5 ev, 1 iş yeri ve 1 araçta arama yapıldı. Yapılan aramalarda 6.085 paket gümrük kaçağı sigara, 159.600 adet boş makaron, 60.900 adet doldurulmuş sigara, 76 kg kıyılmış tütün, 18 kg nargile tütünü, 4 adet sigara üretiminde kullanılan hava kompresörü, 3 adet sigara üretiminde kullanılan tütün sarma makinesi ele geçirildi. 6 kişi gözaltına alındı.

 

Sosyal medya üzerinden gümrük kaçağı cep telefonu satışı yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Selçuklu ve Karatay İlçesinde 2 evde ve 1 işyerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 13 adet cep telefonu ve 26 adet telefon aksesuarı ele geçirildi. 1 kişi gözaltına alındı.

 

5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçundan gözaltına alınan 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

AdminAdmin