YEREL

Adil Bayındır “Daha İyi Hizmet Yapabilmek İçin AK Parti̇’den Aday Oldum”

BEYŞEHİR Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapan Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, yeni dönemde çok daha iyi hizmet edebilmek için Akparti̇’yi seçtiğini söyledi..

Adil Bayındır “Daha İyi Hizmet Yapabilmek İçin AK Parti̇’den Aday Oldum”

Konya’nın bağımsız tek İlçe Belediye Başkanı iken 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi öncesinde AK Parti saflarına katılarak, aday adaylığı başvurusunda bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Dün yaptıklarımız, yarın yapacaklarımızın teminatı’ diyerek müracaat ettim.”dedi.

Beyşehir kamuoyunda,bir süre önce düzenlediği basın toplantısında yaptığı; “bağımsız aday olmayacağım” açıklamasının ardından yerel seçimlerde hangi siyasi partiden aday adayı olacağı merak konusu olan Bayındır, AK Parti’ye aday adaylığı başvurusu yaptıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Vefa anlamında, olmam gereken yerin, Türkiye Yüzyılı’nın içinde vizyonları ve hedefleri olan, Sayın Cumhurbaşkanımızın kadroları içinde yer bulabilirsek, takdir onlardan, uygun görürlerse, ‘dün yaptıklarımız, yarın yapacaklarımızın teminatı’ diyerek müracaatta bulundum. Kaderde olurum, olamam; ‘emirleri başımız üzerine’ deriz, neyse onu yaparız.”diye konuştu.

“BEN ÖMRÜMÜ ŞEHRİME VERDİM, CUMHURBAŞKANIMIZ DA DEVLETİNE, MİLLETİNE VERDİ”

Yeni dönem için tekrar neden aday olduğu konusuna da açıklamasında değinen Bayındır, “Yaşım gereği, ben ömrümü şehrime verdim. Sayın cumhurbaşkanımız da ömrünü devletimize milletimize verdi. Öyleyse, Konya’mızdaki yetkililerimiz, milletvekillerimiz de Konya’mıza verdi. Bir ömür vererek geldiğim bu yolda, şu 5 yılda geriye baktığımız zamanda, hazırladığımız projelerim, sizlere basın toplantılarımda tanıttığım, bizim geçmişte içme suyu kanalizasyon, içme suyu arıtma, kanalizasyon arıtma, köprüler, otogar, Beyşehir kıyıları.. Yani ne kadar çoğaltabilirsek o kadar çoğaltabiliriz. Ama o gün ilçe başkanlarıyla, o gün iktidarın ilçe başkanlarıyla ve o günkü oda dernek başkanlarıyla, siz, o günkü basınla, hepimizin mücadelesini verdiğimiz, o tozlu, çamurlu şehirde yolu yürünen şehre geldiğimizde… Ben tek başına yapmadım bunları, biz birlikte yaptık ,Beyşehir birliği olarak yaptık. O yüzden bugün de saflarında yer almak istediğim, uygun görülmesi halinde, aday olabileceğim, AK Parti saflarında bu kervanın içinde Beyşehir’e ne akıtabiliriz, ne getirebiliriz, ne yaptırabiliriz, büyükşehrimizle beraber, Ankara’mızla beraber, bakanlarımızla beraber, milletvekillerimizle beraber… Ben şehrimi daha nereye doğru taşırım, hedeflerimiz var. Onları, kaderimizde görev olursa… Ha olmazsa, şu an 3 tane, belki yarın 5 tane, belki 6 tane aday adayı arkadaşımız var. Onların da hepsinin niyeti iyi. Elbette onlar da şehrine hizmet için yola çıkmışlar. Benim söylemek istediğim; kaderde hangisinin görevi varsa, dileğimiz odur ki; şu dönemi şu Türkiye Yüzyılı’nın ilk dönemini, biz doğru adımlarla götürebilirsek bu şehrin beklediği çok meseleye ulaşmış oluruz, çok meseleyi çözmüş oluruz.”ifadelerine yer verdi.

Aday adaylığı sürecinde yapılacak olan tespitin adaletine inandığını da belirten Bayındır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“BEN KENDİME VE ANKETLERE GÜVENİYORUM”

“Ben yapılacak olan tespitin adaletine inanıyorum. Şu an Türkiye’de, AK Parti kadar profesyonelce anket yapan, başka bir parti çok tanımadım. Yani hepsi yapıyordur da, bu konuda nereden bunun farkına vardım? Ben, bağımsızken bile, benim bile bunda bizim başarı karnelerimiz genel merkez tarafından hep takip edildi. O yüzden önümüzdeki günler ben kendime güveniyorum.

Ben Beyşehir halkının gözlerinde ki samimiyeti görüyorum. Anketlerin de arzu ettiğimiz planladığımız gibi çıkacağına inanıyorum. Ama bu benim inancım, elbette büyüklerimizin tespiti farklı çıkarsa, ‘başımız buyruklarına, emirlerine amade’. O yüzden hiçbir şeysiz, kaprissiz, hiçbir yarınla ilgili makam, mevki değil. Planladığım benim makam mevki değil. Ben geçmiş üç dönem ara verdim hatırlarsanız, 3 tane dönem ayrı ayrı arkadaşımız geldi ve ben hasbelkader, geldim.

Yine cumhur ittifakının hilafına düşmeden, aykırı hareket etmeden, şu 4,5 yıldır kamuoyuna da vatandaşa da hep sağduyuyu söyledik. Hep birliğin neleri halledeceğini anlattık. Derlemeye toparlamaya… ‘Dağıtmaya gelmemişiz’ dedik. ‘Biz ayrıştırmaya gelmedik, birleştirmeye geldik’ dedik, bunları yaşadık. Biz yine Ankara’da alınacak her karara saygılıyız, ama ben kendine güvenen, bir belediye başkanı olarak aday olacağım inancını taşıyacağım tabi ki…

“ŞEHRİMİN HAKKINDA HANGİSİ HAYIRLI İSE ONA NASİP ETSİN”

Şu an belediye başkanıyım, yine aday olabileceğime inanıyorum, bu duygular içinde mevcutta müracaatı olan ve bundan sonra olacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. ‘Allah şehrimin hakkında hangisi hayırlı ise, şehrimin saniyesini boşa götürtecekse bana yazmasın. ama benim şehrimin gecesini gündüzünü, durmadan koşarak çalışmayı nasip edecekse ben de hayırlı olacaksam, bana nasip etsin veya kim hayırlı olacaksa ona nasip etsin’ diyerek, benim söyleyeceğim sözler bunlar.

Projeler konuşulur, önümüzdeki günlerde… Aday adayıyız şu an. Bizim neler yapacağımız, ‘yaptıklarımız, yapacaklarımızın’ diyerek bağlayayım. ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ diyerek bağlayayım. Sabahın 4’ünden gecenin yarısına kadar kovaladığım görevimi yine de son gününe kadar sanki o gün bitiverecekmiş gibi üzerime düşen görevi yapmak boynumun borcudur.

Yetişebildiğim yere kadar, yapmayı planladığım işlere devam edeceğim, maddi gücümüz olduğu kadar. Bunları devam ettireceğiz.”

BEYŞEHİR KAMUOYUN DA AK PARTİ BEKLENTİSİ

Öte yandan, 4,5 yıldan fazla bir süre bağımsız belediye başkanlığı yaptıktan sonra Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın AK Parti’ye aday adaylığı başvurusu yapması, Beyşehir kamuoyu ve kendisine oy veren kitlesinden bu yönde bir beklenti içerisinde olanların da yüreklerine su serpti.

AK Parti’ye Beyşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için yaptığı başvurunun ardından bu kararını sosyal medyadan paylaşan Adil Bayındır’a kararının isabetli olduğuna ve destek verdiklerine dair çok sayıda yorumlar yapıldı. Başkan Bayındır, kararıyla ilişkin sosyal medyada da yoğun beğeni topladı.

AdminAdmin