YEREL

Kılca: Hemşehrilerimizin Rahatı Ve Mutluluğu İçin Çalışıyoruz

Karatay’ı konforlu ve güvenli yollarla buluşturan, bu sayede vatandaşın yaşam standartlarını yükselten Karatay Belediyesi, 2023’ü oldukça yoğun geçirdi. Yıl boyunca Fen İşleri Müdürlüğü’nün tüm ekiplerini sahaya süren Karatay Belediyesi, ilçe merkezinde bu yıl birçok caddeyi ve 162 sokağı sıcak asfaltla buluşturdu. Sathi kaplamadan yayla yollarının yapılmasına, yolların bakımı ve yenilenmesinden, kilit parke yol çalışmalarına kadar daha birçok projeyle merkeze uzak mahallelerin tamamında da yoğun bir dönem geçiren Karatay Belediyesi böylece yıl boyunca 260 kilometreye yakın bir yol çalışması gerçekleştirmiş oldu.

Kılca: Hemşehrilerimizin Rahatı Ve Mutluluğu İçin Çalışıyoruz

Karatay Belediyesi, 2023’te ilçenin dört bir tarafında sıcak asfalt, sathi kaplama, yeni yol açma, yol bakım ve onarımı, parke yol, bordür ve daha birçok çalışma yürüttü. Yıl boyunca Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı tüm ekiplerini sahaya süren Karatay Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2023’ü de yoğun geçirdi.

Resim önizlemesi

27 KİLOMETRENİN ÜZERİNDEKİ 162 SOKAK, SICAK ASFALTLA BULUŞTU

Fen İşleri ekipleri; ortaya konan planlı, programlı ve gayretli çalışmalar sonucunda ilçe merkezinde, 2023’te 27 kilometrenin üzerinde toplamda 162 sokağı sıcak asfalta buluşturdu. Karatay’ın yollarını çok daha güvenli ve konforlu bir hale getiren ekipler ayrıca, sanayi bölgeleri içerisinde bulunan 29 sokakta da toplamda 7 kilometrelik sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi.

İlçe merkezindeki tüm bu çalışmalarda toplamda 105 bin tonun üzerinde sıcak asfalt serimi yaparak vatandaşın yaşam şartlarının daha da yükselmesine ve yolların çok daha güvenilir, konforlu hale gelmesine katkı sağlamış oldu. Karatay Belediyesi 2024’te ise merkezde en az 180 sokakta 130 bin tonun üzerinde sıcak asfalt serimi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

MERKEZE UZAK MAHALLELERDE DE AYNI GAYRET VARDI

Resim önizlemesi

Karatay Belediyesi Fen İşleri ekipleri, 2023’te ilçe merkezinin yanı sıra merkeze uzak mahalleler ve söz konusu mahallelerin bağlantı yollarında da aynı hassasiyet ve gayretle çalışmalar yürüttü. 2023’te birçok mahallede sathi kaplama çalışması yapan ekipler, toplamda 51 kilometrelik yolu tamamlamış oldu.

KARATAY’IN 260 KİLOMETRELİK YOLUNDA ÇALIŞMA YAPILDI

Tüm bu çalışmalar sonucunda Karatay’ın tamamındaki yol yapım, sıcak asfalt ile sathi kaplama, yol yenileme, kumlama, bakım, kilit parke çalışmaları sonucunda Karatay’ın 260 kilometreye yakın yol çalışması yapılmış oldu. Öte yandan Karatay Belediyesi, 2024’te de ilçe merkezinde 50’nin üzerinde sokakta 16 kilometre uzunlukta, merkeze uzak mahallelerinde ise 30 kilometrenin üzerinde sathi kaplama çalışması hedefi koydu.

Resim önizlemesi

5 YILDA 3 MİLYON METREKARE ALANDA KİLİT PARKE ÇALIŞMASI YAPILDI

Karatay Belediyesi Fen İşleri ekipleri; 2019’dan bu yana merkezinde ve merkeze uzak tüm mahallelerde toplamda 3 milyon metrekarenin üzerinde alanda parke çalışması gerçekleştirerek, vatandaşların yaşam kalitesine önemli katkılar sağladı.

İlçede yeni yol açılması, mevcut yolların yenilenmesi, bakım ile onarımlarının yapılmasının yanı sıra Karatay; tretuvar, çevre düzenlemesi, parke, parke yol ve bordür çalışmaları açısından da 2023’ü ise oldukça yoğun geçirdi.

Bu yılın Temmuz ayı sonunda Karatay Belediyesi tarafından 12 bin 331 metrekarelik alanda hizmete açılan tesis; 1551 metrekare kapalı depolama alanıyla kilit parke ve bordür taşı, bims briket, beton briket ile kısmi hazır betonunu da üretebiliyor. Söz konusu tesis sayesinde Karatay Belediyesi hem on binlerce metrekare kilit parke taşı üretti hem de milyonlarca lira tasarruf sağladı.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi Fen İşleri ekipleri; 2023’te 765 bin metrekare parke, 270 bin mtül de bordür çalışmasına imza attı. Ekiplerin 2024 yılı için ortaya koyduğu parke hedefi 200 bin metrekare, 100 bin mtül de bordür çalışması.

HEMŞEHRİLERİMİZİN RAHATI VE MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2023 yılı içerisinde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde yürüttüğü çalışmaları değerlendirdi.

Vatandaşların çok daha konforlu ve güvenli ulaşım yapmaları amacıyla tüm ekiplerin ilçenin tamamında yıl boyunca yoğun bir çalışma yürüttüğünün altını çizen Başkan Hasan Kılca; “Belediye olarak belirlediğimiz planlama ve program çerçevesinde göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalışıyoruz. Dolayısıyla ilçemizde altyapısı tamamlanmış noktalarda yeni yol yapımından mevcut yollarımızın yenilenmesi, bakımı ve onarımına; asfaltlamadan park yol yapımına; kilitli parke, tretuvar ve bordür çalışmalarına kadar ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi 2024’te de ilçemizin yaşam standartlarının yükselmesine katkı sunma hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

AdminAdmin