Kaymakam Can Alperen Taşavlı, Mesajında;
Yer yüzünde; sevginin, fedakârlığın, üretkenliğin ve duyarlılığın timsali olan kadınlarımız, sağlıklı ve huzurlu bir toplumun temel taşlarıdır. Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi kadınlarımızın, hayatın bütün alanında etkin bir şekilde var olabilmeleri için gerekli imkân ve olanakları hazırlamak, ayrıca ayrımcılığın her türlüsüne karşı etkin bir şekilde mücadele etmek, cinsiyet farkı gözetmeksizin kadın-erkek hepimizin en önemli sorumluluğudur.
Aile yuvasının en önemli unsuru olan kadınlarımız; ilk eğitimci olarak bireylerin en güzel şekilde eğitilerek sağlıklı ailelerin oluşturulması ve buna bağlı olarak da sağlıklı toplumun oluşturularak ülkemizin gelişimi ve çağdaş düzeye ulaşmasında önemli bir yere sahiptir. Zira sağlıklı toplumlar, sağlıklı ve huzurlu bireylerin içinde barındığı ailelerden oluşacağı gibi, toplumumuzda var olan güçlü aile bağları, aile bireylerinin birbirine gösterdiği sevgi, saygı ve anlayışla mümkün olabilmektedir.
İnsanlığın Annesi olan kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatına girmesi, siyasete katılması ve eğitim imkânlarının artırılması için devletimiz birçok önemli çalışmalar yapmıştır. Bugün kadınlarımızın değişik sektörlerde statü sahibi olarak temsil edildiğini görmekten son derece mutluyuz ve gurur duyuyoruz.
Tüm bu gelişmelere rağmen, birçok ülkede olduğu gibi toplumumuzda da maalesef kadınlarımızın maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu durumu kabullenmek asla mümkün değildir. Bu durumun önüne sadece kanun ve mevzuatlarla geçilemeyeceği de aşikardır. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda toplumumuzun her kesimine çok önemli görevler düşmekte olup, kadını ikinci sınıf gören zihniyetin ortadan kaldırılarak anne olarak, eş olarak, eğitmen olarak hak ettiği değeri görmesini sağlanmamız gerekmektedir.
Kadınlarımızın şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, dileği ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.’’ Dedi
































