YEREL

Karatay Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek

Karatay genelindeki 59 ilkokulda bu yıl eğitim hayatına başlayan 10 bin Karataylı minik, Karatay Belediyesi’nin 2019’dan bu yana sürdürdüğü okul çantası ve kırtasiye desteği projesi kapsamındaki hediyelerine bu yıl da kavuştu. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Binlerce minik öğrencimizin ve öğretmenlerimizin heyecanına ortak olurken, ailelerimize de destek olmayı amaçladık” dedi.

Karatay Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek

Karatay Belediyesi, 2019’dan bu yana olduğu gibi 2023-2024 yeni eğitim ve öğretim döneminde de, ilçede ilkokula yeni başlayan tüm 1’nci sınıf öğrencilerine okul çantası ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu.

Resim önizlemesi

İlçedeki 59 ilkokulda bu yıl eğitime başlayan toplamda 10 bin minik öğrenciye hediyeleri, Karatay Belediyesi görevlileri tarafından ilkokula uyum programının başladığı bu hafta itibariyle dağıtılmaya başlandı. Okul çantası ve beslenme çantasının olduğu eğitim setinin içerisinde; kalemlik, güzel yazı defteri, boyama kitabı, 12’li kuru boya, 12’li pastel boya, kalemtıraş, silgi, kurşun kalem kırmızı kalem bulunuyor.

BAŞKAN HASAN KILCA’DAN MİNİKLERE VE AİLELERİNE MEKTUP

Bu özel hediyelerin içerisinde Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca tarafından kaleme alınan bir de mektup yer aldı.

Öğrencilerden okuma yazmayı öğrendiklerinde kendisine birer mektup yazmalarını da isteyen Başkan Hasan Kılca mektubunda; “Gözümüzün nuru evlatlarımız, uzun sürecek bir eğitim ve öğretim maratonunun ilk adımlarını bugün itibariyle atıyor. Belki de yavrumuz ilk defa evinden bu kadar uzaklaşıyor ve farklı bir ortama giriyor. Elbette böyle bir ortama girecek olması, onun kadar siz ailesi için de heyecan verici bir durum. Önceliğimiz gençlerimiz, önceliğimiz geleceğimiz” diyerek her fırsatta ve her platformda, gençliğe ve geleceğe verdiğimiz önemi dile getiriyoruz. Bu önem ve değere yakışır şekilde belediye tarihimizin en yüksek bütçeli projesi olan Karatay Spor Merkezi’nin temelini temmuz ayı içerisinde attık. Böylece gençlik yatırımlarımızın sayısını 4,5 yılda 36’ya çıkarttık. Türkiye Yüzyılına yakışır büyüme ivmemizi her geçen gün artırıyoruz. Yine 5 yıldır siz kıymetli anne ve babalarımızın hem tatlı heyecanına ortak olmak hem de bu dönemdeki alışverişlerinize katkı sunmak amacıyla Karatay’da ilkokula başlayan tüm 1’inci sınıf öğrencilerimize çanta ve kırtasiye desteği sunuyoruz. Hedefimiz, her yönüyle kendini iyi yetiştirmiş ailesine, şehrine, ülkesine ve insanlığa faydalı bireyler yetişmesine destek olmaktır” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

KARATAYLI MİNİKLER HEDİYELERİNİ ÇOK SEVDİ

Karataylı binlerce minik, yaklaşık 3 aylık yaz tatili sonrasında okullarına kavuşmanın heyecanını yaşarken; eğitimlerinin bu ilk gününde okul sıralarının masalarında Karatay Belediyesi’nin hediyeleriyle karşılaşmanın da ayrı bir mutluluğunu yaşadılar. Minik öğrenciler; “Hediyeler bizi çok mutlu etti. Çok beğendik, çantanın içinde her şey var. Hasan Kılca amcamıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.

BU YIL DA BİNLERCE MİNİK ÖĞRENCİMİZİN, AİLELERİMİZİN VE ÖĞRETMENLERİMİZİN HEYECANINA ORTAK OLUYORUZ

Bu yıl okula başlayacak minik öğrencilerin yanında olmak adına okul çantası ve kırtasiye desteği verdiklerini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, söz konusu projeyle öğrencilerin heyecanına ortak olurken, ailelere de destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Başkan Hasan Kılca; “Hepimiz ilkokul 1’inci sınıfa başlarken duyduğumuz heyecanı, kitap ve defter kokusunu unutamayız. Bu heyecana Karatay Belediyesi olarak bizler de ortak olmak, öğrencilerimizin ve eğitim camiamızın daima yanında olduğumuzu göstermek istedik. Uyum haftasında ilçemizin tamamındaki toplam 59 ilkokulda 1’inci sınıfa başlayan 10 bin öğrencimizin masalarına okul çantasını ve içerisindeki kırtasiye malzemelerini teslim etmiş olacağız. Amacımız öğrencilerimizin heyecanına ortak olurken velilerimize de destek olmak. İnşallah önümüzdeki süreçte de farklı projelerimizle öğrencilerimizi ve eğitim camiamızı desteklemeye devam edeceğiz. Ben bu vesileyle; yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Resim önizlemesi

AdminAdmin