Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Önder Çiftci, kentin ve ülkenin önemli üretim güçlerinden biri olan MEMAK Plastik Gıda Makina firmasına bir ziyaret gerçekleştirdi. Çiftci, ziyaret kapsamında MEMAK Yönetim Kurulu Üyesi Elif Nur Er Özkan ile bir araya gelerek istihdam odaklı stratejik konuları ele aldı.

6 Kıtada 130’dan Fazla Ülkeye İhracat
Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde, 150 bin metrekareyi aşan yüksek teknolojili modern üretim tesislerinde faaliyet gösteren MEMAK, çikolata ve fırın makineleri sektöründe küresel bir oyuncu konumunda bulunuyor. 6 kıtada 130'dan fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden firma, aynı zamanda Türkiye'nin en çok ihracat yapan ilk 1000 firması arasında yer alıyor. MEMAK, üretim gücünün yanı sıra çalışanlarına sunduğu sosyal yaşam alanlarıyla da bölgede örnek bir çalışma ortamı teşkil ediyor.

Oldukça verimli geçen görüşmede; firmanın güncel üretim faaliyetleri, küresel ihracat başarıları, nitelikli iş gücü ihtiyaçları ve istihdamın artırılmasına yönelik atılabilecek ortak adımlar kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan yetkililer, İŞKUR'un işverenlere sunduğu Aktif İşgücü Programları başta olmak üzere, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personellerin yetiştirilmesi ve istihdam seferberliğine katkı sağlayacak iş birliği fırsatları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

İŞKUR’un iş dünyasına yönelik teşvik ve desteklerinin, MEMAK gibi öncü firmalarla yapılacak ortak projelerle katma değere dönüştürülmesi
































